“Arsa verdiler, şimdi PROTOKOLDE yer veriyorlar”

CHP’Lİ ÖZEL’DEN RESMİ GAZETE’DEKİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ... “SARAY DÜZENİ KENDİ ŞEHZADELERİNE PROTOKOLDE YER VERDİ”

21 Ocak 2018 Pazar 13:51
“Arsa verdiler, şimdi PROTOKOLDE yer veriyorlar”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği”nde yapılan değişiklikle, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV ve TÜGVA gibi iktidara yakın vakıfların da bulunduğu Bakanlar Kurulu’nca vergi muafiyeti tanınan vakıflara protokolde yer verilecek olmasına tepki gösterdi. Özel, “Bu vakıflara önce yüz verdiler, daha sonra arsa kazandırdılar, kaynak yarattılar şimdi protokolde yer veriyorlar. TÜRGEV’e yapılan arsa devirleri ile ilgili tartışmalar sürerken, Ensar Vakfı’nın rezaletleri halen daha ortadayken, bu vakıflara itibar verilmesi kabul edilemez” dedi.

CHP’li Özel, Resmi Gazete’de dün yayımlanan “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği”nde yapılan değişiklikle, vergi muafiyeti tanınan vakıf başkanlarına protokolde yer verilecek olmasını eleştirdi. Özel, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, TÜGVA gibi vakıfların da bulunduğu 265 vakfın bu düzenlemeden yararlanacak olmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“BU VAKIFLARA İTİBAR VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

“Resmi Gazete’deki düzenlemeyle genel bir tanımlama yapılmış gibi görünse de özel bir planlama yapıldığı anlaşılıyor. TÜRGEV, TÜGVA ve Ensar Vakfı gibi 81 ilde örgütlü kimi vakıflara protokolde yer vererek kamu nezdinde itibar kazandırmak istiyorlar. Bu vakıflara önce yüz verdiler, daha sonra arsa kazandırdılar, kaynak yarattılar şimdi protokolde yer veriyorlar. TÜRGEV’e yapılan arsa devirleri ile ilgili tartışmalar sürerken, Ensar Vakfı’nın rezaletleri halen daha ortadayken, bu vakıflara itibar verilmesi kabul edilemez. Türkiye’de Ensar Vakfı denilince pek çok insanın tüyleri diken diken oluyor. Ensar Vakfı, Türkiye’de yaşattıklarıyla yüzleşmedi ve iktidar tarafından korundu. Hükümet zaten bir süre önce eğitim politikasını da bu vakıflara teslim etmişti. İşin bir yanıyla bu düzenlemeyle saray ve saltanat düzeni, kendi şehzadelerine protokolde yer vermiş oluyor. Demokrasilerde böyle bir şey olamaz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15