Avrupa’dan 24 Haziran için flaş GÖZLEMCİ açıklaması

Avrupa Parlamentosu'nun 24 Haziran seçimlerine gözlemci göndermeyeceğini açıklamasının ardından bir açıklama da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nden geldi. AKPM, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için gözlemci göndereceğini açıkladı.

27 Mayıs 2018 Pazar 12:34
Avrupa’dan 24 Haziran için flaş GÖZLEMCİ açıklaması

Avrupa Parlamentosu, hafta içinde erken seçimlere gözlemci göndermeyeceğini açıklamıştı. AP’nin Demokrasi Destek ve Seçim Koordinasyonu Grubu Eş Başkanları David McAllister ve Linda McAvan yaptıkları ortak açıklamada, “AP, Türkiye’de yapılacak (24 Haziran) seçim sürecini denetlemeyecek, süreç ve seçim sonuçları hakkında yorum yapmayacak” ifadelerine yer verilmişti.

Avrupa Ekonomik ve İşbirliği Teşkiatı (AGİT) da bu gelişmenin ardından seçimlere gözlemci göndereceğini açıklamıştı. AGİT’in bu açıklamasının ardındna bugün yapılan açıklamada Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi de 24 Haziran seçimlerini takip etmek için gözlemci göndereceğini duyurdu. AKPM, 24 Haziran erken seçimleri öncesinde Türkiye’ye 7 gözlemci gönderileceğini ve bu kişilerin 29-30 Mayıs tarihlerinde Türkiye’de olacağı belirtildi.

Sputnik’in haberine göre gözlemcilerin seçim sürecini ve seçim hazırlıklarını değerlendireceği ifade edilirken, AKPM üyeleri, TBMM ve seçime katılacak partilerin temsilcilerinin yanı sıra medya ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile de bir araya gelecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15