Bakan Özlü'nün CHP'li Erdem'e yanıtı Meclis'te gerginliğe neden oldu!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in “Katar” sorusuna verdiği yanıt TBMM Genel Kurulu’nda gerginliğe neden oldu.

21 Aralık 2016 Çarşamba 16:15
Bakan Özlü'nün CHP'li Erdem'e yanıtı Meclis'te gerginliğe neden oldu!

CHP’Lİ ERDEM: ÜLKESİNİ TEK ADAM REJİMİYLE YÖNETEN KATAR EMİRİNE SEVGİNİZİN NEDENİ NEDİR?

Bakan Özlü’ye Trabzon'da açılışı yapılan Şenol Güneş Stadı'nda Katar Emiri Temim Bin Hamed Al Sani'nin posteri asıldığını hatırlatan CHP’li Erdem, “Geçtiğimiz gün Katar Emiri’nin posteri Trabzon’da açılışı yapılan stadyuma asıldı, üstelik başbakandan önce asıldı. Orta Doğu'daki tek adam rejimlerine, diktatörlüklere karşı bu kadar hassas olan Hükûmetinizin Katar'daki tek adam rejimine, faşist diktatörlüğe, hanedanlığa karşı bu sempatisinin nedeni nedir? Bir taraftan bir tek adam rejimini yıllardır çok sert bir şekilde eleştiriyorsunuz, diğer tarafından iş Suud, Katar hanedanlığına gelince... Orada demokrasi mi var? Yani orada faşist bir diktatörlük var, onun posterlerini asıyorsunuz. Bu çelişkiyi hangi kavramlarla açıklayabileceğinizi çok merak ettiğim için bu soruyu sormak istiyorum.”  diye belirtti.

BAKAN ÖZLÜ: KATAR’IN NASIL YÖNETİLECEĞİNE KATARLILAR KARAR VERSİN, BİZ KARIŞAMAYIZ!

Bakan Özlü, CHP’li Erdem'in sorusuna “Bir başka ülkenin yönetim şekli, bir başka ülkenin devlet başkanı konusunda… Yani, bu yorumları yapmak çok doğru değil Sayın Erdem. O ülkenin kendine has şartları var ve dost ve müttefik bir ülke. İyi ilişkilerimiz var.” yanıtını verince Genel Kurul’da tartışma yaşandı.

İşte Genel Kurul tutanaklarına yansıyan tartışma diyalogları:

Bakan Özlü: “Katar'ın nasıl yönetileceğine, bırakın Katarlılar karar versinler, biz ona karışmayalım.”

CHP’li Erdem: Orta Doğu'daki bütün ülkelere "tek adam rejimi", "diktatörlük" diye tanımlar yaptınız. Katar'da demokrasi mi var?

Bakan Özlü: Bakın, iyi ilişkilerimiz olan bir ülkeden bahsediyoruz, Katar'dan bahsediyoruz.

CHP’li Erdem: Demokrasi yok o ülkede, diktatörlük rejimi var. Niye iyi ilişkilerimiz var? Orta Doğu'ya demokrasi ihraç ediyorsunuz.

Bakan Özlü: Dolayısıyla, bırakın Katar'ın nasıl yönetileceğini, Katar Emirliği'nin ne olduğunu bırakalım…

CHP’li Erdem: Niye o zaman Suriye'ye müdahale ediyorsunuz?

İşte o görüntüler: https://youtu.be/vYYUp0AfmzQ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15