Balbay: Aliağa'yı RANTA KURBAN etmeyin!

• CHP'Lİ BALBAY ALİAĞA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU... "ALİAĞA'YI KİRLİ SANAYİYE, RANTA KURBAN ETMEYİN", "ANKARA'DAKİ AKP-MHP ORTAKLIĞI ALİAĞA'DA DA MI SÜRÜYOR", "YETER ARTIK ALİAĞA'YA DAHA FAZLA KIYMAYIN"

09 Ağustos 2017 Çarşamba 13:30
Balbay: Aliağa'yı RANTA KURBAN etmeyin!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay İzmir'in Aliağa ilçesinin bir yandan ranta bir yandan da ağır sanayi kirliliğine kurban edilmekte olduğunu belirterek, "bu güzel ilçemize kıymayın" dedi.

 

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz'ın Çaltılıdere köyündeki değerlendirme toplantısına katılan Balbay, "Sayın Durmaz buradaki 600 bin metrekarelik belediyeye ait arsanın yok pahasına devredilmesine, bu işlem yapılmadan önce müdahale etti, uyardı. Ancak pazarlık çok daha önceden yapılmıştı. Deniz kıyısındaki bu arsanın İstanbul'dan gelen, daha önce bölgede herhangi bir yatırımı olmayan bir kişiye adeta hediye olarak devredilmesi, önümüzdeki dönem benzer gelişmelerin olacağını gösteriyor" dedi.

 

Aliağa'nın Türkiye'nin en güzel, her bakımdan zengin ama bir o kadar da talihsiz ilçesi olduğunu vurgulayan Balbay şöyle devam etti:

 

"Bir tarafta rafineri, bir tarafta her türlü kirliliği barındıran gemi söküm tesisleri, bir tarafta ağır sanayi, bir taraftan güzelim koylar ve turizm. Hükümet buraya en büyük yatırım olarak da Türkiye'nin en büyük cezaevini uygun gördü. Bütün bunların üstüne şimdi Çaltılıdere köyü çevresinde kamuoyuna açıklanmayan bir plan işliyor. MHP'li belediyenin İstanbul'dan gelen bir kişiyi birkaç gün içinde deniz kıyısında 600 bin metrekarelik arsa armağan etmesi hayra alamet değil. Belli ki dışarıdan gelip bu arsayı alan kişi burada yakın gelecekte ne olacağını biliyor. Bu durumda insanın aklına şu soru geliyor; acaba Ankara'daki AKP-MHP ortaklığı yerelde de mi var."

 

Aliağa gibi bölgeler için uzun vadeli, yerel halkın da pay alacağı stratejik planlar yapılması gerektiğini söyleyen Balbay, "Bu topraklar, bu vatan bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık. Onlara temiz ve herkesin yararlanabileceği bir çevre bırakmak zorundayız. Yeter artık, Aliağa'ya daha fazla hor kullanmayın" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15