Balbay: Atanamayan öğretmenlerin suçu nedir?

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle atanamayan öğretmenler sorununa değinerek, “öğrencisiz öğretmenler, öğretmenler gününü kutlayamıyor” dedi. Balbay devletin öğretmen ihtiyacı ile mezun ve mezun olacak öğretmen adayı sayısı arasındaki uçurumun kaygı verici bir boyuta ulaştığını belirterek, “atama bekleyen öğretmen sayısı gün gittikçe artıyor” dedi.

24 Kasım 2017 Cuma 10:31
Balbay: Atanamayan öğretmenlerin suçu nedir?

Balbay öğretmen olarak ataması yapılmamış olan üniversite mezunlarının sayısının 2016 verilerine göre 438 bin 134 kişi olduğunu, 2016 yılı itibarıyla öğretmen olabilmek amacıyla sadece eğitim fakültelerinde okuyanların sayısının 228 bin 279 kişi olduğunu kaydetti. Balbay eğitim fakülteleri dışındaki fen edebiyat fakülteleri, ilahiyat fakülteleri, insan ve toplum bilimleri fakültelerinde okuyan öğrencilerinin de bu sayıya eklenmesiyle beraber öğretmen olmayı umut edenlerin sayısının 653 bin 899 kişiye ulaştığını vurguladı.

Balbay Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a göre, öğretmen açığının 100 bin olduğunu, 2018 yılı için bakanlığın sadece 20 bin atama yapacağını söylemesinin bir başka uçurum olduğunu belirterek,

“Mezun durumda olan adaylar ile mezun olacak olan adayların toplamı şimdiden 1.092.033 kişiye dayandı. Sayın Bakan atanamayan öğretmelerin suçu nedir?” diye sordu.


 

Son Güncelleme: 24.11.2017 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15