Balbay: "Hiçbir baskı gazetecileri susturamaz"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Silivri'de tutuklu gazetecileri ziyaret etti. Gazetecilerin dimdik özgürlüğü beklediğini vurgulayan Balbay, "Hiçbir baskı gazetecileri susturamaz"dedi.

02 Kasım 2017 Perşembe 16:06
Balbay: "Hiçbir baskı gazetecileri susturamaz"

Balbay Silivri 9 nolu cezaevinde Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu'yu ziyaret etti.

Ulu, Balbay'ı açık görüş odasında iki kollarını yana açarak karşıladı. 7 Kasım'da Çağlayan'daki duruşmaya tüm yurtseverleri davet eden Ulu, savunmasına son şeklini verdiğini belirterek, "zaten söyleyeceğim fazla bir şey yok. Yaptığım gazeteciliği anlatacağım, o kadar" dedi.

Ulu, dava sürecini ve yaşadığı haksızlıkları bir kitapta topladığını belirtti ve şöyle devam etti:

"İlk kitabımızı da hapiste yazmış olduk. Sırada bir kitap daha var. Bizim Dikili milli mücadeleyi bir başka yaşadı. Gerçek kahramanlarıyla o günleri yazacağım. Kitabı ana hatlarıyla anlattığım Sinan Meydan da çok beğenmişti. Özgürlükte o çalışmayı tamamlayacağım."

Ulu kendi el yazısı ile kamuoyuna şu mesajı iletti:

"Bana ve Atatürkçü Sözcü'ye kurulan kumpas açığa çıkmıştır. Halkımız algı operasyonunu yutmamıştır. Çünkü toplumun yargısı bağımsızdır. Şimdi sıra gün gibi aşikâr olan masumiyetimizin mahkemece ilan edilmesinde.

Adalet, cumhuriyet, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizin önemli aşamalarından olan bu dava 7 Kasım'da büyük bir umuda ve gelecek heyecanımıza dönüşecektir.

Yürek yüreğe olduğumuz hak, hukuk ve adalet mücadelemizin sayısız taraftarıyla, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gazete Sözcü'müzün tüm okurlarıyla Çağlayan'da buluşmak üzere..."

MAHİR KANAAT: "KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM"

Balbay daha sonra Silivri 2 Nolu cezaevindeki Bir Gün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat'ı ziyaret etti.

"Tek sorun özlem" diyen Kanaat, "elbet bunu da göğüslüyoruz. İçerisi sizin bilmediğiniz bir yer değil. Bu tür baskılarla gazetecileri susturacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar" dedi.

Kanaat şunları söyledi:

"İddianame tam Aziz Nesin'lik. Polisin bana sorusunu benim verdiğim yanıt gibi yazmışlar. İnternetten indirdiğim kimi bilgi ve belgelerin orijinaline sahipmişim gibi göstermişler. Bende bylock gibi şeyler olmadığı gibi mücadelem, yaşam tarzım gereği herhangi bir sağcı ile bağlantı bile bulamazlar. Kuruluşundan beri Bir Gün'deyim. Çıkınca da kaldığımız yerden mesleğe devam edeceğiz."

Balbay, kasım ve aralık ayı içinde görülecek gazeteci davalarından özgürlük beklediklerini belirterek, "Cumhuriyet, Sözcü, Bir Gün gibi bütün gazete davalarının ortak karakteri gazetecilikten suç üretmektir. Ancak bunun tutmadığını herkes görüyor. 2018'e bir nebze daha özgür girmek istiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 02.11.2017 19:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15