Başbakanın on binlere saygısızlık etme hakkı yok!

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: “BAŞBAKAN'IN YÜRÜMEKTEN AYAKLARI PARÇALANAN İNSANLARA SAYGISIZLIK ETMEYE HAKKI YOK; ONBİNLER YOLLARDA ADALET İÇİN YÜRÜYORSA, VİCDANI OLAN BUNU ANLAMAYA ÇALIŞIR”

27 Haziran 2017 Salı 13:32
Başbakanın on binlere saygısızlık etme hakkı yok!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP Genel Başkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, Adalet Yürüyüşü'ne yönelik sözlerine tepki göstererek, “On binler yağmurda, sıcakta adalet için yürüyorsa, bunun sorumlusu 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetleridir. Başbakan'ın ayakları kan revan içinde yürüyen, ayakları parçalanan insanlara saygısızlık etmeye hakkı yoktur. İnsanlarımızı hedef göstermeye de hakkı yoktur” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, AKP Genel Başkanı ve Başbakan'ın her fırsatta Adalet Yürüyüşü'nü hedef aldığına dikkat çekti. AKP hükümetleri döneminde Türkiye'nin insani gelişmişlikte, basın özgürlüğünde, hukukun üstünlüğü endeksinde ciddi bir gerileme yaşadığına dikkat çeken Budak, “Türkiye adalet endeksinde 113 ülke arasında 99'unculuğa gerilemiştir. Adalete olan güven sıfıra inmiş durumdadır. Bu çöküşün sorumlusu 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetleridir. FETÖ'yü besleyip büyüten, PKK'ya yardım ve yataklık suçlamalarının hedefi olan AKP yönetimi, bugün Adalet Yürüyüşü'ne çamur bulaştırma telaşında. On binler ağır sıcak altında, yağmur altında, ayakları su toplayarak yürüyorsa, vicdanı olan bunu anlamaya çalışır. Ama nerde böyle bir vicdan? Biz biliyoruz ki, milyonların aklı ve gönlü bu yürüyüşte.  On binler çok güç koşullarda bu yürüyüşün parçası oluyor, olmak istiyor.  AKP Genel Başkanı ve Başbakan'ın bu insanları anlamalarını beklemiyorum ama saygısızlık etmeleri kabul edilemez. Başbakan'ın ayakları kan revan içinde yürüyen, tekerlekli sandalyesiyle, bastonuyla yürüyüşün parçası olmaya çalışan insanlarımıza saygısızlık yapmaya hakkı yok. Bu vicdansızlıktır. Vatandaşlarımızı da isyan ettiren zaten bu vicdansızlıktır” dedi.

Son Güncelleme: 29.06.2017 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15