Başkan AKP’ye geçti… Halk plajı ücretli oldu

Karadeniz’in tatil beldesi Bartın Amasra’daki halk plajında, fiyatlar artık cep yakıyor. Sebebi ise 'parti' değişikliği. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur'un CHP’li olduğu dönemde ücretsiz olan plaj, Timur’un istifa ederek AKP’ye geçmesiyle özelleştirildi. Ve bir anda ücretli hale geldi. İşte trajikomik olayın hikayesi...

08 Ağustos 2017 Salı 11:09
Başkan AKP’ye geçti… Halk plajı ücretli oldu

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Sözcü

Amasra’da Belediyenin CHP'de olduğu dönemde ücret alınmayan plaj, CHP'li Belediye Başkanı Emin Timur'un partisinden ayrılarak AKP'ye geçmesinin ardından özelleştirildi. Özelleştirme sonrası, plajın işletmesi Amasra Spor Kulübü'ne verildi. Halk plajında adım atmak bile paralı hale geldi. Plajda, soyunma kabinini kullanmak 3 lira, tuvalet 1 lira, şezlong 10 lira, şemsiye 10 lira, duş ise 4 lira oldu. Plajda kişi başı faturası bu uygulamadan sonra 28 lirayı buluyor. Halk plajının 4 kişilik bir aileye faturası 100 lirayı geçiyor.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Yaz aylarında Amasra'ya gelen tatilciler, “Halk plajı, halka ait olmaktan çıktı, rant plajına dönüştü” diyerek, fiyatların yüksekliğinden şikayet etti. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Mart 2014'de yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerine CHP'den katılmış yüzde 53 oyla Belediye Başkanı seçilmişti. Timur, yaklaşık 4 ay sonra partisinden istifa edip AKP'ye geçmiş ve AKP rozetini de dönemin Başbakanı Erdoğan takmıştı.

Son Güncelleme: 08.08.2017 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15