Biçer'den sert YSK çıkışı: Sadi Güven kimin rehinesi?

OYLARIN YENİDEN SAYILMASINA 3 HAKİM EVET DERKEN 4 HÂKİM İTİRAZ ETTİ...

18 Nisan 2017 Salı 18:23
Biçer'den sert YSK çıkışı: Sadi Güven kimin rehinesi?

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, 16 Nisan günü YSK’nın usulsüz ve ani kararına yazılı itirazda bulunarak oyların yeniden sayılmasını istedi.

CHP’li vekil Biçer; “Her ne kadar il çapında tüm sandıklarda arkası mühürsüz oy pusulaları ve oy zarfları, önüne sandık kurulu mührü basılmış oy pusulaları geçerli sayılmışsa da sandık kurullarınca alınan bu kararlar kanuna aykırıdır.” dedi.

CHP’li Biçer, “16 Nisan gecesi İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na yazılı itirazda bulunarak oyların yeniden sayılması için itirazda bulundum. İlçe Seçim Kurulu’ndan tarafıma iletilen cevapta 4 hâkimin oyların sayılmasını reddettiğini, 3 hâkimin ise oyların yeniden sayılmasına yönelik talebimize olumlu baktığını öğrendik. Oylarımızın yeniden sayılmasına ilişkin talebi haklı bulan hâkimlerin elinde de reddeden hâkimlerin elinde de somut belgeler varken bu taraf olmak neden?” dedi.

Biçer; “298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 101. Maddesi, hangi oy pusulalarının geçersiz sayılacağını açık şekilde belirtmiştir. Kanuna göre bu oy pusulaları ve zarfların geçersiz sayılması gerekirken YSK maç devam ederken kural değiştirmiş açıkça usulsüzlüğe imza atmıştır. Üstelik YSK’nın mühürsüz oyların kabul edilmesine dair aldığı bir yazılı kararı da bulunmamaktadır. SMS atarak karar bildirimi yapan yancı bir YSK var.” dedi.

BİÇER’DEN SERT ÇIKIŞ; “SADİ GÜVEN KİMİN REHİNESİ?”

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında kasım ayı içerisinde YSK’ya başvurarak FETÖ terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan ve yine FETÖ ile ilişiği bulunduğu gerekçesiyle ihraç edilen YSK üyelerinin isimlerini istemiş ve ayrıca Biçer Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında YSK’ya yaptığı başvuruda seçimlerde şaibe olup olmadığını ve bu anlamda da seçimlerin yenilenip yenilenmeyeceğini de YSK’ya sormuştu. YSK ise, “FETÖ’cü üyelerin görev yaptığı dönemdeki seçimler değerlendirilmeyecek-yenilenmeyecek!” cevabını vermişti.

SADİ GÜVEN YETER Kİ DİK DURSUN ONU BİZ KORURUZ!

CHP’li Yıldız Biçer, “aylar önce FETÖ’cülerin görev yaptığı zamanki seçimlerin sonuçlarının değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini sordum. Ama,Sadi Güven’in bu hukuksuz kararı almasına sebep olanlar kimlerse yine o isimler seçimlerin yenilenmeyeceğinin cevabını verdiler. Sadi Güven kimin rehinesi ben onu merak ediyorum. Sayın Güven sizi kim rehin aldı?

Sadi Güven’e sesleniyorum; “Korkmayın dik durun, yeter ki adil kararlar alın biz can ve mal güvenliğinizi sağlarız!” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15