Bingöl'den Berberoğlu'na ziyaret!

CHP İNSAN HAKLARINDAN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL’DEN TUTUKLU MİLLETVEKİLİ ENİS BERBEROĞLU’NA ZİYARET... Genel Başkan Yardımcısı Bingöl; “Enis Berberoğlu’nun tutukluğu aynı zamanda bir gazetecinin, halkın vicdanının ve halkın oy verme özgürlüğünün de tutsaklığıdır”

14 Mart 2018 Çarşamba 11:47
Bingöl'den Berberoğlu'na ziyaret!

Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Enis Berberoğlu’nun siyasi tutuklu olduğunu ve CHP milletvekili olduğu için hala tutuklu kaldığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Milletvekilimiz Enis Berberoğlu, hukuk, yasa, insan hakları, uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak rehin olarak tutulmaktadır. Bu ülkenin kaynaklarını yabancılara peşkeş çekenler, Deniz Yücel örneğinde olduğu gibi kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapanlar halkın vekiline mahkeme tarafından geçersiz sayılmış casusluk suçunu atfetmektedir.

Yerel Mahkemenin verdiği kararı bozan, üst mahkemenin kararını baskıyla yok sayan ve yerel mahkemenin kararını uygulamayarak milletvekilimizin tahliyesini engelleyenlerin bütün baskılarına, iftiralarına karşı vekilimiz halkın vicdanında masumdur, suçsuzdur.

MİT Tırları Davalarında yargılananların bir kısmı beraat etmiş, yargılamaları devam edenlerin diğerleri ise tutuksuz yargılanırken, bu davanın tek tutuklusunun Milletvekilimiz Enis Berberoğlu olması davanın nasıl bir dava olduğunun, hukukun nasıl ayaklar altına alındığının ve yargının tarafsızlığının ortadan kalktığının en açık örneğidir.

Milletvekilimiz siyasi baskıyla tutuklanmış ve siyasi baskıyla rehin tutulmaya devam edilmektedir. Enis Berberoğlu’nun tutukluğu iktidar partisinin muhalefete tahammül edemediğinin ve muhalefetten korktuğunun kanıtıdır. Berberoğlu’nun tutukluğu ile partimizin ve bizlere oy veren vatandaşlarımızın cezalandırılacağı düşünülmüştür fakat her ne düşünülürse düşünülsün, ne yapılırsa yapılsın ne halkımız ne biz ne de milletvekilimiz Enis Berberoğlu yılmayacaktır. Bu utancı ülkemize yaşatanlar mutlaka tarih önünde hesap vereceklerdir. Kim ne yaparsa yapsın yurttaşlarımızın demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine dönük mücadelesini engelleyemeyecektir. Enis Berberoğlu’nun tutukluğu aynı zamanda bir gazetecinin, halkın vicdanının ve halkın oy verme özgürlüğünün de tutsaklığı anlamına gelmektedir”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15