Bircan: Bir canım var o da cumhuriyete feda olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tek adamlığı, diktatörlüğü getiren düzenlemeyi geçirmek için AKP’nin Meclis’te terör estirdiğini ifade ederek, “AKP ihanet teklifini bir an önce geçirmek için canımıza kast ediyor. Bir canım var onu da Cumhuriyet değerlerini savunmak için seve seve feda ederim” dedi.

20 Ocak 2017 Cuma 11:08
Bircan: Bir canım var o da cumhuriyete feda olsun!

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ihanet teklifinin ikinci tur oylamalarında AKP’li kadınların saldırdığı kadın Milletvekillerinin yaralandıklarını belirterek, “İstanbul Milletvekilimiz Şafak Pavey’e saldıran AKP’li kadın Milletvekilleri yüzünden Şafak Hanım’ın kol protezi çıktı. Bu şiddettir, bu faşizmdir” diye konuştu.

Mecliste yaşananları değerlendiren Bircan, “Faşizmin ayak sesleri Meclis’e bu sefer kadın eliyle geldi. Bugün Milletvekili olarak Mecliste bulunmalarını Cumhuriyetimize ve Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduklarını unutan AKP'li kadın milletvekilleri diktatörlüğün kadınlar taburu gibi kadın milletvekillerimize saldırdı” dedi.

“Görüşülen ihanet teklifi ile getirilecek olan tek adamlık yasası çıkmadan faşizmi Meclis’e getiren bu zihniyet, yasa çıktıktan sonra ülkemizdeki her alana bu faşizmini yayacağı için biz bu yasaya direniyoruz” diyen CHP’li Bircan, ne pahasına olursa olsun bu düzenlemenin yasalaşmasını engellemek için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.  

Mağdur edebiyatı yaparak gelen AKP’nin mağdur etmeye devam ettiğinin altını çizen Bircan, “Tek adam diktatörlüğünü geçirmek için AKP şiddete başvurmaktan geri kalmıyor. Diktatörlük teklifini geçirmek için canımıza kast ediyor AKP’liler. Ama biz onlardan korkmuyoruz. Bir canım var onu da Cumhuriyet değerlerini savunmak için seve seve feda ederim” dedi.

Son Güncelleme: 20.01.2017 11:13
Anahtar Kelimeler:
Erdin Bircan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15