“Biz yüce Çanakkale ruhundan ilham alıyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: “Biz yüce Çanakkale ruhundan ilham alıyoruz”... CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale Zaferi ile doğmuştur.  Tarihimizin en şerefli sayfalarından biri bundan 104 yıl önce Çanakkale’de yazıldı. Bize ilham veren bu yüce ruhtur" dedi.

17 Mart 2019 Pazar 12:44
“Biz yüce Çanakkale ruhundan ilham alıyoruz”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.yılı nedeniyle yaptığı yazılı açılmada Torun şu ifadeleri kullandı:

“Ülkenin dört bir yanından sadece vatan sevgisi için sevdiklerinden kopup gelen binlerce kahraman Mehmetçik Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da bağımsızlığımızın temellerini atmışlardır. Bizlere bu güzel yurdu emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum.” 
104 yıl önce, emperyalist güçlerin Türkiye’yi parçalama gayretleri karşısında Türk milletinin tek yumruk olarak tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ dedirttiğini hatırlatan Torun, "Biz Çanakkale ruhuyla Cumhuriyeti kurduk, demokrasimizi yerleştirdik ve geleceğe de bu ruha uygun birlik ve beraberlik adımlarıyla yürüyoruz” dedi.

Torun, “104 yıl önce Çanakkale’de, etnik kökenleri, inançları, mezhepleri ne olursa olsun, vatanın dört bir yanından gelen 250 bin şehidimiz, kardeşliğimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin sembolüdür. Bugün de ülkemizin geleceği açısından, içinde bulunduğumuz karanlık günleri geride bırakabilmek adına Çanakkale’deki o yüce ruhtan ilham alıyoruz" ifadelerini kaydetti.
Torun’un sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Başta Çanakkale Zaferi’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15