Bombalı saldırıyı protesto suç mu?

Ankara’daki bombalı saldırıyı protesto etmek istedikleri için düzenlenen protesto eyleminde kendiside polisin biber gazlı saldırısına maruz kalan ve hastaneye kaldırılan Milletvekili İbrahim Özdiş, konu hakkında dava açılan Adana Demokrasi ve Emek Güçleri’nin 63 üyesini ilk duruşmalarında yalnız bırakmadı.

04 Mart 2017 Cumartesi 14:15
Bombalı saldırıyı protesto suç mu?

Aralarında çok sayıda demokratik kitle örgütü yöneticisinin de bulunduğu 63 kişi 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarken, onlara destek veren ve aynı konuda hakkındaki fezleke TBMM’ye gönderilen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Yasaları çiğneyenler Ankara’daki bombalı saldırıyı, protesto edenler değil, en demokratik hakkını kullanan demokratik kitle örgütü temsilcilerine saldıran güvenlik güçleridir. Anayasadan ve insan haklarından aldığımız gösteri ve protesto hakkımız elimizden alınamaz” dedi.

Duruşmada savunma yapan avukatlar silahsız, şiddetsiz gösteri ve yürüyüş için izne ihtiyaç olmadığını belirterek iddianamede yer alan “İzinsiz toplantı” iddiasının yanlış olduğunu, iddia makamının olayla ilgili bilgi toplamayıp polisin hazırladığı fezlekeyi olduğu gibi iddianameye çevirerek görevi kötüye kullandığını, orantısız güç kullanan polisler hakkında soruşturma açılmasının gerektiğini söyledi.

Sanıklar arasında yer alan Adana Baro Başkanı Veli Küçük de,  Anayasa’nın 34’üncü maddesinde çok açık şekilde herkesin izin almadan silahsız saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğunu ve AİHS’in 11’inci maddesinde de bu hakkın korunduğunu belirterek  63 kişinin sanık sandalyesinde yer almasının hukuk devletinin bir ayıbı olduğunu ifade etti.

Son Güncelleme: 04.03.2017 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15