Bu referandumun tek galip lideri vardır o da ...

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, yazılı bir açıklama yaparak referandum sonuçlarını değerlendirdi. İşte Ertem'in o açıklaması:

23 Nisan 2017 Pazar 12:00
Bu referandumun tek galip lideri vardır o da ...

"Bu referandumun tek galip lideri vardır o da Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Son derece başarılı bir kampanya yürüten Sayın Kılıçdaroğlu’nun çalışmaları neticesinde %49 a yakın hayır oylarıyla CHP’nin politik gücü artmıştır.

            Özellikle Ankara. İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Aydın, Hatay, Muğla gibi illerde çıkan hayır oyları sonucu bir sonraki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partimiz büyük bir sıçrama yaratacaktır.  

            Referandum sürecinde şartlar eşit değildi. Seçimlerin eşit ve adil koşullarda yapılması, şeffaf bir şekilde yürütülüp sonuçlandırılması demokrasilerin olmazsa olmaz koşuludur. Eşitsiz, adaletli olmayan, etik değerlerin yok sayıldığı bir propaganda sürecinde iktidar partisi devletin tüm olanaklarını ölçüsüzce kullanmıştır. Halkın yarısına yönelik akıl almaz bir karalama kampanyası yürütülmüştür. Devlet 'evet' dedirtmek için bütün gücünü kullanmıştır.  Muhtarlara, vatandaşa, iş adamlarına yapılan baskılar ortadadır. Vatandaşa korku salan, evetçilerin pohpohlandığı hayırcıların horlandığı bir seçim propagandası yapıldı. Kamunun bütün kaynakları kullanıldı. Tarafsız olmaları yasal zorunluluk olan Valiler, Kaymakamlar, Polisler, Belediyeler propaganda yaptı. 80 milyon vatandaşımızın ödediği vergiler referandum çalışmalarında harcandı. YSK adaletli bir seçim yapmadı, yaptırtmadı. Bütün bunlara rağmen %49 luk bir oranla Hayır oyları çıkması Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok büyük bir başarısıdır.

            Devletin bütün olanakları kullanılarak, YSK’nun hukuksuzluğu meşrulaştırmasına rağmen % 51 ile anayasa değişikliğinin gerçekleşmiş olması AK Parti iktidarının düşüşe geçtiğinin göstergesidir. Mega kentlerde AK Partinin çoğunluğu kaybetmesi ile Türkiye’deki seçmen kitlesinin % 31,6 temsil eden İstanbul, Ankara ve İzmir’de AK Parti’nin inisiyatifine son verildi.

            Hatay çok yüksek bir katılım sağlayarak iradesini ortaya koymuştur. %54,38 hayır oyu vererek demokrasi ve hukuk devletinden yana tavrını göstermiştir. Bu anlamda bütün hemşerilerimi yürekten kutluyorum. Ülkemiz ve halkımız açısından çok önemli olan bir referandumda oylamaya katılarak tercihini ortaya koyan tüm Halkımıza ve Referandum çalışmalarında bizlere destek olan ve büyük özveriyle çalışan Sayın Genel Başkanımıza, Genel Merkezimize, Milletvekillerimize, İl Örgütlerimize, İlçe Örgütlerimize, Belediye Başkanlarımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, STK’lara, Kanaat Önderlerimize, Muhtarlarımıza ve Tarafsız Basınımıza teşekkürlerimi sunuyorum."

Son Güncelleme: 23.04.2017 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15