"Bu yetkiler Mustafa Kemal'e bile verilmedi!"

16 Nisan'da gerçekleşecek Anayasa referandumu çalışmaları kapsamında Ordu’da çalışmalarına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, partisinin eski ve yeni belediye meclisi, il genel meclisi, Belediye başkanı, ilçe başkanları ve kadın kollarıyla bir araya geldi.

06 Mart 2017 Pazartesi 14:08
"Bu yetkiler Mustafa Kemal'e bile verilmedi!"

TORUN SAHAYA İNDİ: “HAYIR’LI BİR TÜRKİYE İÇİN”

Referandum çalışmalarının ön toplantılarını gerçekleştiren Torun, “Hayırlı  bir Türkiye için buluşuyoruz, referandum sürecinde her noktaya, her vatandaşımıza ulaşıp Anayasa değişikliğine neden hayır dediğimizi anlatacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Getirilmek istenen sistemin Türkiye’yi nasıl bir felakete sürükleyeceğini madde madde halkımızın önüne koyacağız. Bu Anayasa kapalı kapılar ardında hazırlandı. Milletvekillerinden, sivil toplum örgütlerinden, halkımızdan gizlendi. Hiç kimse bu Anayasa benim Anayasam diyemiyor. Çünkü bu Anayasa’da halk yok, bu Anayasa’da işsiz yok, kadınlarımız yok, çöküşe sürüklenmiş ekonomiye çare yok, esnaf yok, refah yok, barış yok,  adalet yok. Bu Anayasanın toplumsal mutabakatı yok. 94 yıl önce kayıtsız şartsız halka verilen egemenlik saraya veriliyor. Bu Anayasa’da tek bir kişi var. Kanunu da o yapacak, devleti de o yönetecek, yargıyı da o belirleyecek. Türk halkı artık kendi kendini yönetemeyecek. Onun artık derdini anlatacağı, sorununu çözeceği milletvekili olmayacak.  Bir kişi ve onun atayacağı kişiler Türkiye’yi istediği gibi yönetecek ve kimseye hesap  vermeyecek. Gazi Meclisi fesh edebilecek, devletin bütçesini istediği gibi harcayacak, dilediği gibi kararname çıkarıp her türlü değişikliği yapacak. Bir tek kişi sınırsız yetkilerle donatılıyor. İşte bunları halkımıza tek tek anlatacağız.” dedi.


“BİZ BARIŞ İÇERİSİNDE, HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”


Merkezde yaptığı toplantılardan sonra Gölköy Alanyurt’ta geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, üreticinin, esnafın ve vatandaşın nabzını tuttu. Kahvehanelerde vatandaşlara 16 Nisan’da neden Hayır diyeceklerini anlattı.  Vatandaşları bilgilendiren Torun, “Hayır diyenleri terörist olmakla suçlayan iktidar Türk halkını kamplaştırmaya, birbirini hasım ve düşmanca göstermeye çalışıyor. Terör örgütlerinin istediği tam da budur. Önce kendi sicillerine baksınlar, yıllarca teröristlerle birlikte iş tuttular, Türkiye’yi beraberce uçurumun eşiğine getirdiler. Vatandaşımız evet de diyebilir, hayır da diyebilir. Biz birlikte ve beraber barış içerisinde huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Başkanlık sistemiyle yönetilen hiçbir ülkede huzur olmamış, barış olmamış. Biz Cumhuriyetimizle kazandığımız  değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun içinde Hayır diyeceğiz” diyen Torun, Perşembe ve Fatsa ilçelerinde çalışmalarına devam etti.

“BU YETKİLER MUSTAFA KEMAL’E BİLE VERİLMEDİ”
 

Perşembe’de pazar esnafını gezen, vatandaşlarla sohbet eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Hiç kimseye mutlak egemenlik veremeyiz. Bir kişiye sınırsız yetkiler veremeyiz. Biz ülkemizi pazardan satın almadık. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Bu ülkeyi  kurtaran,  Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal’e  bile bu yetkiler verilmedi. Milletimiz barış içerisinde yaşamak istiyor. Hakkını sonuna kadar aramak istiyor. Eşit şartlarda yaşamak istiyor. Çocukları işşiz gezerken, birkaç siyasetçinin çocuğu milletvekili olsun istemiyor. Geliri artsın, pazarda, çarşıda dilediği gibi istediğini alsın evine götürsün istiyor. Ben inanıyorum ki, Türk Milleti Cumhuriyetinden de, demokrasisinden de, özgürlüğünden de vazgeçmeyecek. Bu Anayasa’ya geçit vermeyecektir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15