Budak: "Konyaaltı Sahil Projesi Adrese Teslim İhale Oldu!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Konyaaltı Sahil Projesi ihalesinin rekabet koşullarını sağlamayan “adrese teslim bir ihale” olduğunu söyledi.

31 Mart 2018 Cumartesi 10:54
Budak: "Konyaaltı Sahil Projesi Adrese Teslim İhale Oldu!"

Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarıyla vatandaşların Konyaaltı ve Lara bölgesinden ücretsiz denize girme haklarının kısıtlandığına dikkat çeken Budak, “ Vatandaşın denize ücretsiz ulaşımını neden engelliyorsunuz? Antalyalıların denize girmesini mi istemiyorsunuz? Buraları kimlere peşkeş çekiyorsunuz?” dedi.

Budak, daha sonra şu açıklamaları yaptı:

 

 “Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen perşembe günü gerçekleştirilen Konyaaltı Sahil Projesi ihalesi tam anlamıyla adrese teslim bir ihaledir. İhale şartnamesi rekabet şartlarını ortadan kaldıran, adeta ihaleyi kazanacak firmayı tarif eden bir şekilde hazırlanmıştır. Şartnamede belirtilen, ‘Son on yıl içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli, toplamda en az 1500 yataklı, 5 yıldızlı otel veya 1. sınıf tatil köyü işletmeciliğine’ haiz olunması maddesi ile yine son on yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A grubu seyahat acentesi işletmeciliği şartlarının aranması, katılımcı firma sayısını çok sınırlı hale getirmiştir. Zaten istenen de buydu diye düşünüyoruz. Çünkü ihaleye tek bir ortaklığın katılıp teklif vermesi de bunu doğrular nitelik taşıyor. Şartnamede, rekabeti engelleyici şekilde belgeler istenmesi kuşkusuz ihaleye gölge düşürdü. İhaleyi alan ortaklardan birisi zaten daha önceki işletmeci firmadır. Bizim için kabul edilemez bir ihale olmuştur.

Şunu da belirtmeliyim ki proje için Büyükşehir Belediyesi 130 milyon TL masraf yapıyor, şimdi ihaleyi alan firmalar hiçbir harcama yapmaksızın tamamen hazır tesislerin işletmesini yapacak, sahilden yararlanmak isteyen vatandaştan da ücret alacak. Antalya halkı rahatça ve hiçbir ücret ödemeden denizden faydalanabilecek mi bunu da bilmek istiyoruz. Yoksa vatandaşın denize ulaşımı bu ihaleyle paralı hale mi gelecek?

Diğer yandan Antalyalılar Lara bölgesinde de denize ulaşamıyor. Bir yandan oteller, bir yandan yat limanı projesi… Büyükşehir Belediyesi’ne soruyorum siz ne yapmak istiyorsunuz? Vatandaşın denize ücretsiz ulaşımını neden engelliyorsunuz? Antalyalıların denize girmesini mi istemiyorsunuz? Buraları kimlere peşkeş çekiyorsunuz?

Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Büyükşehir Belediyesi, rekabet şartları sağlanmamış bu ihaleyi iptal etmelidir. Ne Antalya ne de sahillerimiz sahipsiz değildir.”

Son Güncelleme: 31.03.2018 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15