“Çalışırken varlar, zamma gelince yoklar!"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA; “TSK’NIN TAŞERONLARI SİVİL MEMURLAR”

25 Nisan 2018 Çarşamba 12:42
“Çalışırken varlar, zamma gelince yoklar!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP’nin TSK’nın içine bile ayrımcılık yerleştirdiğini, sivil memurların üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek, “TSK’da çalışan sivil memurlara taşeron işçi muamelesi yapılıyor. Çalışırken varlar, zamma gelince yoklar” dedi.

18 Nisan 2018 tarihinde onaylanan Türk Silahlı Kuvvetleri Yan Ödeme Kararnamesi ile subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarına 400 TL zam yapılırken, aynı kıta, karargah ve kurumlarda birlikte çalışan, aynı lojmanlarda kalan, aynı servislerle mesaiye giden sivil memurlar bu son zamdan da yararlanamadı. Sivil memurlar, son yıllarda yapılan iyileştirmelerde kendilerinin sürekli yok sayılmasının haksızlık olduğunu, üvey evlat muamelesi görmekten yorulduklarını ifade ediyorlar.

TSK’NIN İÇİNE BİLE AYRIM SOKTULAR

Konuyla ilgili sivil memur sendikaları temsilcileri ile sürekli diyalog içinde olduklarını ifade eden CHP STK’lar, sendikalar ve meslek örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "TSK’nın asli unsurlarından olan, gerektiğinde 24 saat çalışma esasıyla çalışan sivil memurların, TSK’da yapılan iyileştirmelerde sürekli dışlanmaları kabul edilemez. Aynı kurumda yanyana çalışan iki personelden birini diğerinden ayırmak, birine öz diğerine üvey evlat muamelesi yapmak haksızlıktır. Yapılan bu uygulama çalışma barışını derinden yaralamaktadır. AKP Hükümeti'nin en istikrarlı yaptığı iş toplumu bölmektir. Şehit ve gazi aileleri arasında bile ayrım yapan hükümet,  gözbebeğimiz TSK’nın içine bir kez daha ayrım sokmuş, 17 Şubat’ta Merasim Sokak’ta yan yana şehit düşen ask eri ve sivil personeli ölüm bile ayırmazken, hükümet zam kararnamesi ile ayırmaya çalışmaktadır” dedi.

24 HAZİRAN’DAN SONRA İŞ BARIŞINI BOZAN UYGULAMALARI SONLANDIRACAĞIZ

Hükümetin eşit işe eşit ücret cümlesini dilinden düşürmediğini ancak uygulamaya geldiğinde çalışma hayatında bu sözün asla yerine getirilmediğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “TSK’da çalışan 50 bini aşkın sivil memurun defalarca dışlanması, özlük haklarından mahrum bırakılması, yapılan zamlardan yararlandırılmaması bunun en net göstergesidir. 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP İktidarında çalışma yaşamındaki sorunları tek tek ortadan kaldıracak, iş barışını bozan uygulamaları sonlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlhami 2018-04-26 11:32:23

Sayın Ağbaba yoruma gerek bırakmamış söylenebilecek herşeyi söylemiş teşekkür ederiz kendisine.

banner15