CHP'den Rifat Börekçi atağı

Diyanet İşleri Başkanı'nın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine tepkiler devam ederken CHP ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi konusunda bir girişimde bulunma kararı aldı... CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve beraberindeki bir heyet yarın Börekçi'yi Ankara Cebeci Asri Mezarlığındaki mezarı başında anacak... Kaya'nın bu konuda paylaştığı basın bilgi notu şöyle:

14 Kasım 2018 Çarşamba 16:44
CHP'den Rifat Börekçi atağı

"15 Kasım Perşembe günü saat 12.00’da Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi’yi, Milletvekillerimiz, İl ve İlçe Yöneticilerimizle birlikte Ankara Cebeci Asri Mezarlığındaki mezarı başında anacağız.

Mehmet Rifat Börekçi; işgale karşı Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti”ni kuranKurtuluş Savaşımızda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanında duran bir din bilginidir. Gerçek bir devlet adamı, müftü, siyasetçi ve ilk Diyanet İşleri Başkanımızdır.

Mehmet Rifat Börekçi, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen şarlatanlara ve onu ziyaret eden din bezirganlarına hiç benzemiyor. Halkının yanında yer almış, vatanın bağımsızlığı için mücadele etmiş, gerçek bir vatan evladıdır.  Tarihin en güzel sayfalarında, hak ettiği yeri almıştır. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15