CHP'li Ağbaba: "Bu neyin diyeti?”

“TANK PALET FABRİKASINI BAŞKA BİR ÜLKEYE VERMEK, VATANA İHANETTİR”

16 Ocak 2019 Çarşamba 12:14
CHP'li Ağbaba: "Bu neyin diyeti?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Tank Palet Fabrikası özelleşmiyor, devrediliyormuş. 481 sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesinde bu işlem ‘özelleştirme’ olarak geçiyor. Adına ne derlerse desinler, savunma sanayine ait bir fabrikanın başka bir ülkeye verilmesi vatana ihanetle eşdeğerdir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sakarya'daki 1. Ana Bakım (Tank-Palet) Fabrikası'nın AKP’li Etem Sancak ve Katarlıların ortak olduğu BMC şirketine satışına sert tepki gösterdi. 

“TANK PALET FABRİKASI NEYSE, 2’İNCİ ORDU ODUR”

Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, özelleştirmeyi tarihimizde görülmemiş bir olay olarak değerlendirdi. Günlerden beri CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un TBMM  kürsüsünde konuyu  dile getirdiğini, geçtiğimiz cuma günü Sakarya'da kitlesel basın açıklaması yaptıklarını kaydeden Veli Ağbaba, “Tank Palet fabrikası Türk Silahlı Kuvvetlerine ait, yani bu tank palet fabrikası neyse 2'nci Ordu odur . Doğuda sınırımızı bekleyen birlik ile tank palet fabrikasının hiçbir farkı yoktur, orada çalışan işçinin de o Mehmetçikten hiçbir farkı yoktur. Maalesef bu fabrika, AKP'nin MYK üyesinin ortak olduğu, yüzde 49,9'u Katar Silahlı Kuvvetlerine ait bir fabrikaya veriliyor. Bir Türk askeri nasıl ki bir yabancı silahlı kuvvetlerin emrine verilemezse bu tank palet fabrikası da bir devletin emrine verilemez. Bu, vatana ihanetle eşdeğerdir. Bunu destekleyenler vatana ihanet etmiş demektir” ifadelerini kullandı.

“FABRİKANIN SATIŞI ‘YERLİ VE MİLLİYİZ’ DİYENLERİN  TURNUSOL KAĞIDIDIR”

Tank Palet Fabrikasının satışına AKP Genel Başkanı "Özelleştirme değil; bu, işletme hakkının devri." Derdiğini hatırlatan Ağbaba, “Oysa, 19 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete’de 481 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde bile "Tank palet fabrikasının özelleştirilmesi" diyor.Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey.  Diyorlar ki: "Bu özelleştirme değil, yirmi beş yıllık işletme hakkının devri." diyorlar. Bu neyin diyeti? Allah aşkına, Türk Silahlı Kuvvetlerini Katar devletinin emrine vermek hangi vicdana,hangi milliyetçiliğe sığar? Hani "Yerliyiz ve milliyiz." diyorsunuz ya bu özelleştirme  tam bir turnusol kâğıdıdır. Bu, fabrikanın özelleştirilmesini desteklemek, vatana ihanetle eşdeğerdir.AKP’ye destek veren  Milliyetçi Hareket Partisi’ne seslenmek istiyorum: Katar'a bu fabrikanın verilmesi vatana ihanettir. Katar'ın emrine Türk Silahlı Kuvvetlerindeki bir askerin veya herhangi bir personelin verilmesinin de hepimizi incitmesi lazım. Bu kararın mutlaka geri çevrilmesi gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ya da Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir fabrika yandaşınıza veya Katar'a peşkeş çekilemez. Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz “ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15