CHP'li Zeybek: ESNAF PERİŞAN, dükkanlar boş!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 16 yıldır iktidarda olan bir siyasi partinin ekonomik uygulamaları sonucunda; Ülkemizin değişik bölgelerinden çok firmanın iflâs anlaşması başvurularını yaptıklarını, bu başvuruların çoğalarak da devam ettiğini görüyoruz. Büyük firmaların dışında Esnaf ve Zanaatkârların da siftah yapmadan işyerlerini kapatmaları sonucu sıkıntılı bir süreç yaşamaktadırlar. Zeybek'in değerlendirmeleri şöyle:

13 Kasım 2018 Salı 11:58
CHP'li Zeybek: ESNAF PERİŞAN, dükkanlar boş!

Samsun da belli semt ve caddelerde önceden boş dükkân bulmak için hava parası adı altında ücretle el değiştiren dükkânlar şimdilere boş kiralık tabelaları asılı, kiracı bekliyor. Birçok işyerinin kapanmış olmasının sebeplerinden bazıları; esnaf ve zanaatkâr günü siftah yapmadan işyerini kapatmak zorunda kaldığı için zarar edenler işyerini kapatarak bir başkasının yanında çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

     Toplumda orta direk olarak tanımlanan esnafın direnecek ve orta direk olacak hali kalmamıştır. Tarımda her şeyi ithal eder duruma getirilişimizin bir benzerini ticarette yaşıyoruz. Küresel sermayeli çeşitli firmalar ülkenin değişik bölgelerinde faaliyetlerini sürdürürken, küçük ölçekli esnaf ve zanaatkârlarımız iflas ederek dükkânlarını kapatma yoluna gitmek zorunda bırakılmıştır.

ESNAFA KREDİ KOLAYLIĞI SAĞLANMALI

Son dönemde Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin kredi olanaklarının kısıtlanması sonucunda; üyelerine kredi kullandırmada sıkıntılar yaşandığı bilinmektedir. Kredi için başvuran esnafın çok olması ile müracaatların sıraya konulduğunu ifade eden esnaf kefalet kooperatifi yetkilileri, kredi kullandırmak için tahsilâtı yapılan kredileri kullandırıyoruz, başka kaynağımız yok! Sıkıntı çekiyoruz, esnaf zorda bizde zordayız biçiminde ifade etmektedirler.

Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin kredi olanaklarının artırılması, Esnaf ve Zanaatkâra kredi olanaklarının sağlanmaması durumunda birçok işyerinin kepenk kapatmak zorunda kalacağını ifade ediyoruz.  Ekonominin kötü hale gelmesinin en büyük nedeni hükümetin ekonomik politikalarının başarısızlığıdır. Mevcut durumun sorumluları ekonomiyi yönetenlerdir. Esnaf ve zanaatkârımızın faaliyetlerini sürdürebilmeleri için acil kredi olanaklarından faydalandırılması gerekmektedir.

Son Güncelleme: 13.11.2018 22:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15