CHP'li Altıok: OHAL KALKMADAN seçim olmaz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim açıklamasının ardından, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok “OHAL rejimi kaldırılıp demokratik bir seçim ortamı yaratılmadan, yapılacak her türlü seçim şaibeli olacaktır” dedi.

17 Nisan 2018 Salı 15:47
CHP'li Altıok: OHAL KALKMADAN seçim olmaz!

ANKARA / Zeynep Altok yaptığı açıklamada “AKP ve MHP son dönemde oy kaybediyor. 7 Haziran seçimlerindeki yenilgi, ardından şiddet ve baskı ortamında ülkeyi götürdükleri 1 Kasım seçimleri ve 2,5 milyon mühürsüz oyun geçerli sayılarak kazanılan hileli referandum, AKP’de ki düşüşün en büyük göstergeleridir. Oy kaybını bir türlü durduramayan AKP son olarak Bahçeli ile birlikte kurguladıkları ittifak yasasıyla bunu dolaylı olarak itiraf etmiştir. Bu ittifak yasası değil, itiraf yasasıdır. İki parti de tek başına iktidar olma iddiasını kaybetmiş ‘milli ve yerli’ kandırmacasıyla ve kendilerine göre değiştirdikleri seçim yasasıyla yüzde 50’yi nasıl alabiliriz derdine düşmüşlerdir. Recep Tayyip Erdoğan’ın neredeyse tüm il ve ilçe kongrelerinde ‘erken seçim yok’ açıklamasına karşılık, AKP’nin gölge sözcüsü gibi davranan Bahçeli’nin  erken seçim açıklaması düşündürücüdür. Bu açıklama danışıklı dövüştür.  Doların 4, Euro’nun 5, Benzinin 6 TL. olduğu ve ekonominin can çekiştiği bir dönemde  ‘cumhur ittifakının’ tabanda her geçen gün eriyeceğini gören AKP ve küçük ortağı MHP, seçimi erkene alıp kendi tabanlarını tutmaya çalışıyor” dedi.

Altıok’un açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde;

OHAL KOŞULLARINDA YAPILACAK HER SEÇİM ŞAİBELİDİR

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi devreye tam giremedi, demiş. Ülkeyi bir yıldır OHAL rejimi altında KHK’larla yöneten iktidar partisinin yapmak isteyip de yapamadığı nedir o zaman bunu da açıklasın. MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Tayyip Erdoğan’ı açıklayan Bahçeli, yeni sistemine geçişten ne beklemektedir. Bunlar ekonominin, dış politikanın ve demokrasinin sıkıştığı bir dönmede seçimi erkene alarak kan kaybını önlemeye yönelik açıklamalardır. Şu ana bir yönetim boşluğu olduğu muhakkaktır. Biz, “ülkenin nerdeyse 3’e 1’i kendi seçtiği belediye başkanı tarafından yönetilmiyor acilen yerel seçimleri tekrarlayalım” dediğimizde bundan kaçanlar, şimdi erken genel seçim talep ediyor. Bu açıklama inandırıcı değildir.  Biz parti olarak her zaman seçimlere hazırız, fakat OHAL rejimi kaldırılıp demokratik bir seçim ortamı yaratılmadan, yapılacak her türlü seçim şaibeli olarak tartışılacaktır. Kutuplaşmanın, bölünmenin iktidar eliyle derinleştirildiği bir ortamda Türkiye’nin böyle bir şaibeyi kaldırmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bu toplumsal barışı dinamitleyen yeni bir hamle olur. Şu an yapılan, Demokratik bir seçimde tarihin karanlıklarına gömüleceklerini bilen AKP ve MHP’nin OHAL destekli seçimi erkene alma çağrısıdır.

BAHÇELİ ERDOĞAN’I VE KENDİSİNİ KURTARMAK İÇİN DEVREYE GİRDİ  

2002’de Devlet Bahçeli AKP'yi iktidara taşıyacak yolu açarak "erken seçim yapalım" demişti. O dönem 3 Kasım 2002 tarihini vererek kendi koalisyonunu sırtından hançerleyen Bahçeli, Ecevit'i iktidardan etmişti. Aradan 16 yıl geçti ve 2018’e geldiğimizde ekonomik ve sosyal olarak mahvolmuş, kutuplaştırılmış, OHAL ve KHK’lar eliyle cadı avı başlatılmış, yoksullaştırılmış, hukuksuzlaştırılmış ve parlamentonun işlevsizleştirildiği bir Türkiye'de Erdoğan'ı biran önce tam yetkiyle başkan yapmak için Bahçeli yine devreye girdi.  Bütün bu ittifaklara rağmen ister erken ister zamanında olsun ilk seçimlerde halk hem Erdoğan’a hem de Bahçeli’ye gereken cevabı verecek ve Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15