CHP'li Dudu'dan 8 Mart mesajı

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı: AKP iktidarı; kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu Türkiye idealini; “Kadının erkeğe itaat etmesini ibadet sayan Türkiye” idealine dönüştürmek üzere yönlü bir program uygulamaktadır. Bu çerçevede körpe zihinler, çağdışı öğretilerle kirletilmekte; ders kitapları yoluyla kadının erkeğe boyun eğmesi istenmektedir. Toplumun örnek aldığı kadın sanatçılar bile iktidarın olanaklarından nasiplenmek uğruna, inanmadığı ve uygulamadığı yaşam tarzlarını överek, adeta bağnazlığa su taşımaktadır. Dudu'nun mesajı şöyle:

07 Mart 2018 Çarşamba 11:20
CHP'li Dudu'dan 8 Mart mesajı

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

AKP iktidarı; kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu Türkiye idealini; “Kadının erkeğe itaat etmesini ibadet sayan Türkiye” idealine dönüştürmek üzere yönlü bir program uygulamaktadır. Bu çerçevede körpe zihinler, çağdışı öğretilerle kirletilmekte; ders kitapları yoluyla kadının erkeğe boyun eğmesi istenmektedir. Toplumun örnek aldığı kadın sanatçılar bile iktidarın olanaklarından nasiplenmek uğruna, inanmadığı ve uygulamadığı yaşam tarzlarını överek, adeta bağnazlığa su taşımaktadır.

AKP’nin eğitimden başlayarak sistematik olarak uyguladığı program, kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 oranında artmasına ve kadının yaşam tarzına yönelik saldırıların yoğunlaşmasına neden olmaktadır. Din adına kimi istismarların üzeri örtülmekte, yandaş cemaat ve vakıflarda yaşanan tacizler kamuoyundan kaçırılmaktadır. Sadece 2017 yılında 409 kadının erkekler tarafından öldürülmesi, 332 kadına cinsel şiddet uygulanması; toplumumuzda yaşanan bu büyük sorunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.

AKP tarafından bu yıl yenilenen müfredatlarda, Medeni Kanun’a aykırı mesajlar verilerek kadının erkek egemenliğini kabul etmesi istenmektedir. Hz. Muhammed’in Hayatı 11. Sınıf Ders kitabında yer alan şu ifadeler, eğitimde bulunduğumuz acı tabloyu ve kadına yönelik şiddetin nedenlerini özetlemektedir:

“Üç kişi yolculuğa çıktığında aralarından birini idareci tayin etmelerini isteyen İslam, aileyi de lidersiz bırakmamıştır. Erkekler güç ve kuvvet yönünden daha ileri olduğundan Cenab-ı Hak, ailenin sorumluluğunu birinci derece onlara yüklemiştir. Erkekler, kadınlar üzerinde yönetici ve koruyucudurlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. İslam, erkeğin üstlendiği bu mesuliyetlere karşılık kadının da kocasına itaat etmesini istemiş ve bu itaati ibadet saymıştır.”

Ders kitaplarına kadar inen bu eşitsiz bakış, boşanmak isteyen kadının iradesini erkek egemenliğine başkaldırı gibi yorumlayarak, şiddet uygulamasını hak gibi görmesine yol açmaktadır.

Üstelik Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuya ilişkin soru önergemize verdiği yanıtta, Medeni Kanun’u değil İslami gelenekleri referans göstermesi; ders kitabındaki bu ifadenin “İslam’ın aile kurumuna ve eşlerin birbirine karşı üstendikleri görev ve sorumluluklarına bakışı yansıtmayı hedeflemekten ibaret olduğu” savunmasını yapması, hedeflenen Türkiye’yi özetlemektedir.

Kadına yönelik şiddetle savaşmak yerine kadın ve erkeği birbirinden ayrıştıran uygulamaların başlaması, hiç şüphesiz ki bu yangını söndürmeyecek, körükleyecektir. AKP’li belediyelerde kadına ayrı vagon, otobüs gibi uygulamalara geçilerek, esasında haremlik-selamlık uygulamalarının da provaları yapılmakta, kadın eve hapsedilmek istenmektedir.

Çocuk istismarlarına verilecek yeni cezalarda AKP tarafından 12 yaş sınırının ortaya konması da tepkileri büyütmektedir. 12 yaşın üzerini çocuk kabul etmemek anlamına gelecek bu uygulamanın, cinsel istismarları ortadan kaldırmayacağı açıktır.

Kadına yönelik şiddeti ve her türlü istismarı önlemenin panzehiri; liyakatlı ve pedagojik açıdan uygun kadrolarla çağdaş ve bilimsel eğitimi vermek, üreten ve toplumsal yaşamda özgürlüğü ve eşitliği esas alan bir toplumsal düzene geçmektir.

Kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu bir Türkiye mümkündür. Bu hedefte kadınlarla birlikte el ele mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadınların siyasette, toplumda, ekonomide ve aile hayatında hak ettiği konumu alacağı bir Türkiye dileği ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15