CHP'li Gök'ten 'MÜKERRER OY' iddiası!

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis’teki yoklama sırasında, AKP’li bazı milletvekillerinin mükerrer oy kullandığını ileri sürerek, “Meclis’in toplantı yeter sayısı olmamasına rağmen kapanmış gösterilmesi, yok hükmündedir. Meclis’in tatil kararı alınamamıştır. Meclis’imizin derhal yarın toplanarak, bu önerge üzerinde tekrar görüşmesi ve karar alması gerekmektedir” dedi.

22 Ocak 2017 Pazar 20:14
CHP'li Gök'ten 'MÜKERRER OY' iddiası!

CHP Grup Başkanvekili Gök, CHP’li milletvekilleriyle TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, AKP’li bazı vekillerin Meclis’teki yoklama sırasında mükerrer oy kullandığını savundu. Meclis’in toplantı yeter sayısı olmamasına rağmen kapanmış gösterilmesinin kanunsuz bir hal olduğunu söyleyen CHP’li Gök, şöyle konuştu:

“Yaptığımız incelemede, AKP milletvekillerinden Trabzon Milletvekili Salih Cora, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Rize Milletvekili Hasan Karal, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’ın hem elektronik sistemde oy kullandığını hem de oy pusulası göndermek suretiyle oy kullandığını tespit etmiş bulunuyoruz. Bu durumda, 164 sayısının bulunması gereken toplantı talebinde, iktidar partisinin sağlayabildiği oy, bu mükerrer oylar düşüldüğünde 161’de kalmaktadır. Dolayısıyla mükerrer oy kullanmak suretiyle bir sahtecilik işlemini gerçekleştiren bu milletvekillerini ve AKP grubunun bu iradesini halkımıza şikayet ediyoruz. Alınan karar, yok hükmündedir. Meclis’in toplantı yeter sayısı olmamasına rağmen kapanmış gösterilmesi, yok hükmündedir. Tam kanunsuz bir haldir. Dolayısıyla Meclis’in tatil kararı alınamamıştır. Meclis’imizin derhal yarın toplanarak, bu önerge üzerinde tekrar görüşmesi ve karar alması gerekmektedir. Tam eylemli bir İçtüzük ihlali yapılmıştır. Anayasa’ya ve İçtüzük’e aykırı olarak ve Meclis Başkanı’nın da dahil olduğu bir ortamda defalarca uyarmamıza rağmen Meclis Başkanı, ‘Bu benim işim değildir’ diyerek, Meclis’i kapatmıştır”

TUNCAY ÖZKAN: SAHTEKARLIĞIN BELGESİ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Twitter’daki hesabından “sahtekarlığın belgesi” diyerek mükerrer oy kullanan AKP’li milletvekillerinin isimlerini paylaştı. Tuncay Özkan, “Sahtekarlığının belgesi; mükerrer oy kullanıp Meclis’i tatil ettiren AKP’liler; Salih Cora, Fuat Köktaş, Hasan Karal, Sebahattin Karakelle, Ertuğrul Soysal” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.01.2017 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15