CHP'li Hürriyet, Gebze'de tapularını alamayan vatandaşlarla buluştu!

Hürriyet;   “Kim ki, Milletin hakkına, ekmeğine el uzatıyorsa o elleri kırmasını da biliriz”

16 Ocak 2018 Salı 16:12
CHP'li Hürriyet, Gebze'de tapularını alamayan  vatandaşlarla buluştu!

Gebze’de söz verilmesine rağmen tapularını alamayan binlerce vatandaşla buluşan CHP Milletvekili Hürriyet, “Milletin ekmeğine, hakkına, hukukuna kim el uzatıyorsa o elleri kırmasını da biliriz evelallah” dedi

Gebze’nin Hürriyet ve Yavuz Sultan Mahallelerinde yaşayan yaklaşık 3 bin kişi söz verilmesine rağmen evlerine tapu verilmemesini ve kentsel dönüşümü protesto etmek üzere bir araya geldi. Mahalle sakinlerine CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan’ın yanı sıra, CHP Gebze ilçe Başkanı Musa Yılmaz, Gebze geçmiş dönem ilçe Başkanı Recep Dursun, Belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katılarak destek verdi.

RAMAZAN AYINDA BAŞBAKAN BİLE SÖZ VERDİ

Gebze Beylikbağı Kültür Merkezi’nde toplanan binlerce mahalleliye hitaben konuşan CHP Kocaeli Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet, “Halktan değil ranttan yana idareciler yüzünden olmadı. Koltuğa gelene kadar tapuları vereceğine dair söz verenlerin, koltuğa oturduktan sonra halkı unutmalarından ötürü bu sıkıntıları yaşıyorsunuz. Eğer burada bu sıkıntıyı yaşayanlar sermayedarlar olsaydı, zenginler olsaydı tankerlerle değirmenlerine su taşırlardı. Ama mağdur olan, söz konusu olan halksa bin dereden su getiriyorlar işi yapmamak için. ‘Tapular çekmecede. Oy verin, çıkacak’ diyorlardı. Mübarek Ramazan Ayı’nda Başbakan bile söz verdi. İnce hesaplardan vazgeçmeleri gerektiğini söyledik ama artık söylemeyeceğiz. İnce hesaplar ortada çünkü. Buradan sormak istiyorum. Halktan yana mısınız, rantiyeden, rantçıdan mı yana?

KOCAELİ HALKINI RANTÇILARA VE ZALİMLERE EZDİRMEYECEĞİM

Konuşmasına devam eden CHP Milletvekili Hürriyet, “Ben de sizler gibi bu kentte yaşayan sıradan bir yurttaşım. Ben de bu kentte evlat yetiştiriyorum ve sizlerle birlikte aynı sorunları yaşıyorum. Dolayısıyla sizin sorununuz, benim de sorunum. Vekillik de, siyaset de gelir geçer. Kim ki milletin ekmeğine, hakkına, hukukuna el uzatıyorsa o elleri kırmasını da biliriz evelallah.  Ahtım olsun ki hiç birinizi bu rantiyecilere, bu hukuksuz yönetime ve zalimlere ezdirmeyeceğim, onlara feda ettirmeyeceğim. Hakkınızı, hukukunuzu alana kadar, adalet yerini bulana kadar yanınızda olacağım.  Çünkü bizim bulunduğumuz bu koltuklar, sizin koltuklarınız. Hiç birimizin babasının malı değil. Bu koltuklar halkımızındır. Biz yetkilerimizi sadece ve sadece Kocaeli Halkı’na hizmet etmek için kullanmak durumundayız. Ben de dahil olmak üzere bütün yöneticiler, belediye başkanları, milletvekilleri, Başbakan, Cumhurbaşkanı. Bütün siyasiler bulundukları makamı halka hizmet etmek için kullanmalıdır” dedi.

BİR MADENİN ÜZERİNDE OTURUYORSUNUZ

Salonda konuşan CHP Milletvekili Tahsin Tarhan ise yaptığı konuşmasında, “Buralara fabrikalar kuruldu ve sizler fabrikalarda işe girmek için geldiniz buralara. Devlet size sahip çıkmadı. Kendi imkânlarınızla, bu evleri çok zor şartlarda, yazın kışın o sıcakta o soğukta altına girdik. Gün geldi, ‘Tapu tahsis belgesi’ diye sizden para topladılar. Akabinde devlet bu görevini yerine getirmedi, sizlere tapularını vermedi. Yıllar içerisinde buralar çok değerlendi. Buraları değerlendirip milyon dolarlık projeler yapmak istiyorlar. Sizler bir madenin üzerinde oturuyorsunuz. Onun için tapuları vermiyorlar” açıklamasında bulundu. Geçmiş dönem CHP Gebze ilçe Başkanı Recep Dursun ise “Rantsal dönüşüm değil adalet istiyoruz” başlıklı bir sunumda bulunarak Gebze’nin yerleşim yapısına dair bilgilendirmede bulundu. Gebze ilçesi içinde bir bölge haline gelen Beylikbağı ve civar mahallelerini anlatan Dursun, Mahallelerdeki mülkiyet ve yapı stokunun ardından vatandaşın barınma ve konut hakkı ile bu hakka Gebze Belediyesi’nin yaklaşımını aktardı. Riskli alan, rezerv yapı alanı, kentsel dönüşüm ve olması gereken uygulama şekilleri, ilgili kanun maddelerini anlattı.

BİNLERCE İNSAN TAPULARI İÇİN YÜRÜDÜ

Konuşmaların ardından Beylikbağı Kültür Merkezi’nde toplanan tapu mağduru binlerce vatandaş yürüyüşe geçti. “Beylikbağı uyuma evlerine sahip çık”, “İşgalci değil hak sahibiyiz”, “Tapu hakkımız söke söke alırız “Mahalleli uyuma evine sahip çık” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen mahalle sakinlerine eşlik eden Milletvekili Hürriyet ve Tarhan’da bu sloganlara eşlik etti. Beylikbağı’nın tapu verilmeyen ara sokaklarında devam eden yürüyüş, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin kesiştiği alanda son buldu. Burada geçmiş dönem ilçe Başkanı Recep Dursun kısa bir açıklamada bulunarak, “6306 sayılı yasa gereğince mahallelerimizin riskli alan veya rezerv yapı alanı ilan edilmemesini ve hak sahibi olduğumuz topraklarımızın TOKİ’ye devredilmesi düşüncesinden vazgeçilmesini, mevcut fiili duruma göre parselasyon yapılarak imara açılmasını istiyoruz. Yerinde dönüşümün bizlerle birlikte yapılacak istişare sonucu yapılmasını talep ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15