CHP'li İnce'den Balıkesir Mesajı: Ortada bir BÜYÜK YALAN var!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bugün Balıkesir Alihikmetpaşa Meydanı'nda ve Bandırma'da düzenlenen HAYIR mitinglerine katılarak birer konuşma yaptı. İnce'ye İl Başkanı Ender Biçki ile Balıkesir, Çanakkale ve Bursa milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik etti. İnce'yi İzmir Marşı ile karşılayan partililer ve vatandaşlar Türk bayrakları ile miting alanında yer alırken konuşmayı sık sık coşkuyla alkışladı...

05 Mart 2017 Pazar 17:49
CHP'li İnce'den Balıkesir Mesajı: Ortada bir BÜYÜK YALAN var!

Yanında CHP Manise Milletvekili Mazlum Nurlu, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Mehmet Tüm, Ahmet Akın ile birlikte Balıkesir ve Bandırma'da halkla buluşan İnce Başbakan Buinali Yıldırım ve AKP yönetimini eleştirirken özetle şu mesajları verdi:

CUMHURİYET KIBRIS'I, HATAY'I KAZANDIRDI: Bu topraklarda 1699 Karlofça'dan 1922'ye kadar hep toprak kaybetti Osmanlı... 1919'da Bandırma Vapuru bir özgürlük yolculuğuna çıktı. İlk kurşunu İzmir'de Hasan Tahsin attı, son kurşun karşı tepede Ayyıldızlı tepede atıldı. Nerede olduğumu bilerek konuşuyorum. Bu cumhuriyet hep toprak kaybeden ülkeye Kıbrıs'ı, Hatay'ı kazandırdı... Bizim tarihimizde hep ikinci adamlar vardır. İlk kez birisi kendini yok etmeye çalışıyor... Ben gereksizim diyor...

APARTMAN TEK KİŞİYE BIRAKILMIYOR, KOCA ÜLKE BIRAKILIR MI?: Bakın şu krşımızdaki binaya bile yönetici seçsek ne yaparız. Önce başkan, ardından yönetim, ardından denetim kurullarıı seçeriz. Peki şöyle neden yapmıyoruz, bir başkan seçelim diğerlerini hep o yapsın. Olmaz değil mi? Apartman bile tek kişiye bırakılmaz iken koca ülkenin yönetimi tek kişiye bırakılır mı?

REFERANDUMDA NEDEN HAYIR DEMELİYİZ?: En baştta, birincisi, adından utandılar. 'Başkanlık' dediler, anket yaptılar, baktılar ki millet başkanlığı istemiyor, o zaman adını değiştirerek 'cumhurbaşkanlığı' sistemi dediler. İkincisi; biz dedik ki 'rejim değişiyor', yok dediler 'sistem değişiyor.' Rejim ile sistem Fransızca sözcüklerdir. İkisi de aynıdır. Türk Dil Kurumu'nun sözlüğüne bakın, rejim ile sistem aynıdır. Sonra çıktılar 'parlamenter sistem işlemiyor, onun için buraya geçtik' dediler. İşletmezsen işlemez. Şu anda anayasaya uyuyor musun da yeni anayasaya uyacaksın.

ORTADA ÇOK BÜYÜK BİR YALAN VAR: Efendim bu paket geçerçe ekonomi düzelecekmiş, terör bitecekmiş, ülke düze çıkacakmış. Buradan soruyorum. 18 maddenin hangisi ekonomi ile ilgili. 18 maddenin hangisi terör ile ile ilgili. Bir de bu teklif bu paket referandumda geçse bile 2019'da yürürlüğe girecek. Ee peki o zaman biz daha 2017'de olduğumuza göre 17 Nisan'da terör nasıl bitecek, ekonomi nasıl düzelecek. Ortada kocaman bir yalan var, sevgili vatandaşlarım...

'HAYIR' DİYENLERE TERÖRİST DİYEN TERBİYESİZDİR: Referandumda 'hayır' oyu kullanmayı düşünenler terörist gibi gösterilmek isteniyor. Referandumda 'evet' diyenler kimdir? Evet diyenler tıpkı bizim gibi bu memleketin evladıdır. Hayır diyenler kimdir? Bu memleketin evlatlarıdır. Meydanlara çıkıp, 'hayır' diyenlere 'terörist' diyorlar değil mi? Şimdi size soruyorum; siz PKK'lı mısınız? Siz FETÖ'cü müsünüz? Siz IŞİD'çi misiniz? Siz terörist misiniz? 'Evet' diyenler de terörist değildir, 'hayır' diyenler de terörist değildir. Ama, 'hayır' diyenlere 'terörist' diyenler terbiyesizdir."

AZERBAYCAN'A TEŞEKKÜR EDELİM: Aklınıza sandığa gittiğinizde ne gelsin biliyor musunuz? Azerbaycan gelsin. Azerbaycan da ne oldu? Akşamdan söz vermiş yengeye, yazdı kararnameyi, 'Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı yaptım seni' dedi. Kıskananlar çatlasın. Aynısı Türkiye'de başımıza gelebilir. Bu Azerbaycan bizim gerçek dostumuz; ne zaman başımız sıkışsa bize yardımcı olur. Kurtuluş Savaşı'nda da öyleydi, şimdi de bize geleceğimizi gösterdi. Şu Azerbaycan'a kocaman bir alkış gönderelim buradan...

ALMANYA'NIN TUTUMUNU KINAYALIM AMA: Almanya'nın Türk bakanlarına karşı bu tutumunu kınıyorum, Almanya'nın bu tutumunu faşist buluyorum ve Bekir Bozdağ senin yanında olduğumu Balıkesir'den, Bandırma'dan bildiriyorum. Ama. Bir de aması var... Burası böyle. Şimdi gelelim ikinci kısma; Çanakkale'de Meral Akşener'in konuşacağı salonda elektrikleri kesen Almanya'yı da kınıyorum. Her gittiğimiz yerde bize zorluk çıkaran, örneğin Bayrambaşa'da bana binbir zorkul çıkaran, meydanları süslettirmeyen, 'evet' demeyi serbest bırakıp, hayır demeyi yasaklamak isteyen, devletin uçağıyla, helikopteriyle, otobüsüyle, devletin parasıyla, devletin televizyonuyla evet propagandası yapıp, muhalefetin sesini kısmak isteyen Almanya'yı ve Merkel'i de kınıyorum! Ey Almanya; senin bu tutumun faşistçedir; Ey AKP; sen de Almanya gibi faşistçe davranıyorsun. İkiniz de aynısınız.

GELSİNLER TÜMÜYLE TARTIŞAYIM: Bu paketi anlatmıyorlar. Vatandaş bilmiyor. Şu Balıkesir meydanına gelsinler karşıma, bir kum saati kuralım. Onar dakika konuşalım. İsterse onlar tümüyle gelsin karşıma. Ben tek başıma anlatayım... Örneğin Türkiye 80 milyon vekil sayısı 550'den 600'e Cumhurbaşkanı yardımcılarıyla 650'ye çıkaralmak isteniyor. Amerika 300 milyon 435 vekil var, Rusya 150 milyon 450 vekil var. Bize 300 vekil yeter de artar bile. Ey benim Aziz, fakir fukarar milletin 80 milyona 650 vekil olur mu. Onun için hayır demeliyiz.

Son Güncelleme: 05.03.2017 19:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15