CHP'li Kılıç: Gün bir olma, el ele, kol kola yürüme zamanıdır!

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Av. Sevda Erdan Kılıç, milletvekili kesin aday listelerinin açıklanmasının ardından yaşanan gelişmelere ilişni "Kamuoyuna" başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kılıç'ın açıklaması şöyle:

24 Mayıs 2018 Perşembe 12:21
CHP'li Kılıç: Gün bir olma, el ele, kol kola yürüme zamanıdır!

KAMUOYUNA

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin sade bir üyesi olmanın bile onur olduğunu daha da çok hissettiğimiz şu günlerde bizlere  önemli sorumluluklar düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni 15 yıldır yöneten AKP Hükümeti ne yazık ki güzel ülkemizi bataklığa sürüklemiş, ekonomi tarumar edilmiş, çiftçi, işçi kölelik düzenine mahkum edilmiştir. 

Bizim partilik sorumluluğumuz birbirimizi eleştirmek değil varsa eğer, eksiklerini gidermek olmalıdır. Partimizi karıştırmaya çalışan, ülkenin kurucu iradesi olan anlayışı zedelemeye çabalayanların ekmeğine yağ sürmek kimsenin haddi, cesareti olmamalıdır. Bizim mücadelesini vereceğimiz şey bu iktidardan kurtulmaktır. Birbirimizi ayrıştırarak değil kucaklayarak, tanımaya çalışarak kol kola yürümekten başka çaremiz yoktur.

Ailemden öte görmediğim, içinde yetişip ilkelerini yaşam biçimi haline getirdiğim altı oklu  partimin kararlarını sorgulamak, bunu yaparken de yıllarını bu uğurda harcamış olanlara saldırmak kimsenin haddine de değildir. 

Herkesin bildiği gibi Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı, Aydınlık yüzlü güzel İzmir’de partimizin kararı, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onayla, birbirinden değerli yoldaşlarımızdan 28 milletvekili adayı gösterilmiştir. Bu listenin sıralamasına bakmadan çalışmak ancak sorumlu ve sağduyulu bir partilinin yapacağı iştir. Geri kalan tüm davranışları yapanlar ve ihanet içinde olanlar başta bu kararı alanlara saygısızlık yapmış olur."

Cumhuriyet Halk Partisi çok büyük bir aile olduğu gibi bünyesinde farklı mesleklerden binlerce vatansever, sosyal demokrat insanları barındırmaktayken meslek şovenizmi yaparak kendi partililerini bilinçsiz ve sorumsuzca eleştirmek ancak partinin ilkelerini yaşamına uyarlamayanlara yakışır. 

Herkes bilmelidir ki; kimse partimizin üzerinde değildir. Kimse parti örgütlerini eleştirmeye, onların emeklerini yok saymaya muktedir de değildir. Kendisini vazgeçilmez sananlar tarih karşısında hesap verir.

Buradan tüm partililerimize ve sorumlu yurttaşlarımıza sesleniyorum; lütfen enerjimizi kendi içimizde değil dışarıya harcayalım. Lütfen kurulan tuzaklara aldanmayalım, kişisel hırslara kapılmayalım. Sen-ben demeden biz anlayışıyla 24 Haziran’a odaklanıp sandıklarımıza sahip çıkalım. 

Gün bir olma, el ele, kol kola yürüme zamanıdır!

Tıpkı üstad  Nazım’ın dediği gibi: “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür. Ve bir orman gibi kardeşçesine...” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15