CHP'li Öztunç: 'Umutsuzluğa yer yok, şafak doğan güneş!'

Tarihi yürüyüşün dünkü etabı Bolu'daki Mengen Sapağı'nda sona erdi. Dokuzuncu gün etabı da saat 09:00'da başladı. Korteje bugün Türk Tabipler Birliği de destek veriyor. Korteji Yeniçağa ilçesi girişinde, Mudanya Belediyesi bandosu 'Çav Bella' marşı ile karşıladı.

23 Haziran 2017 Cuma 12:06
CHP'li Öztunç: 'Umutsuzluğa yer yok, şafak doğan güneş!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, dokuzuncu gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün sekiz günü geride kaldı.   Yürüyüşün dünkü etabının son bölümü yoğun yağmur ve fırtına altında geçti. Kortej Bolu’daki Mengen Sapağı’nda sabahladı. Tarihi yürüyüşün dokuzuncu gün etabı Kılıçdaroğlu’nun kısa açıklamasının ardından başladı. CHP lideri dokuzuncu gün konuşmasında; Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Bahçeli cephesinden kendisini hedef alan açıklamalara yönelik ise ‘polemiğe girmeyeceğim’ yanıtını verdi.

BU YOLUN SONU ADALETE ÇIKACAK

CHP PM Üyesi Ali Öztunç ise yaptığı açıklamada, "Türkiye’de ifade ve toplanma özgürlüğü iktidar tarafından yok edildi. Ama unutmasınlar adalet gün gelecek onlara da lazım olacak. Biz herkesimin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu yolun sonu adalete çıkacak" dedi.

KAHRAMANMARAŞ ÇIKARMA YAPACAK

Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, CHP örgütleri de safları sıklaştırmaya devam ediyor. Bu örgütlerden birisi de son dönemde çalışkanlığıyla dikkat çeken CHP Kahramanmaraş İl Örgütü. CHP'li Öztunç sabah saatlerinde Maraş'ın adalet yürüyüşüne desteğini açıkladı ve şu gönderiyi paylaştı:

"Kahramanmaraş il örgütümüz de önümüzdeki süreçte bizimle olacak. Partili arkadaşlarım gelene kadar benim her adımım sevgili Kahramanmaraşlı yoldaşlarım sizler için atılıyor."

TÜM YURTDAŞLARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türkiye’nin içinde bulunduğu akıl tutulmasını atlatacağını ve havanın en karanlık olduğu zamanın şafak sökmeden hemen öncesi olduğu hatırlatmasında bulunan Öztunç, "Bayramda da ‘Adalet’ arayışımız sürecek. Tüm yurtdaşların bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Umutsuzluğa yer yok, şafak doğan güneş" ifadelerini kullandı. 

ÇAV BELA SÜPRİZİ

FOTO:SÖZCÜ

Adalet Kortejini Yeniçağa ilçesi girişinde, Mudanya Belediyesi bandosu ‘Çav Bella’ marşı ile karşıladı.

Son Güncelleme: 23.06.2017 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15