CHP'li vekilden acı haber

Bir süre önce beyin kanaması geçiren CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

18 Kasım 2018 Pazar 10:22
CHP'li vekilden acı haber

Siyasi çalışmalar çerçevesinde Temmuz ayında gittiği Iğdır'daki gezide beyin kanaması geçiren ve komaya giren CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, daha sonra Ankara'ya getirilerek burada tedavi altına alınmıştı. Bircan yaşam savanı bu sabah kaybederek hayata gözlerini yumdu. Bircan'ın kaybı CHP Genel Merkezi'nde ve Meclis grubunda derin bir üzüntüye yol açtı. Bircan'ın cenaze törenine ilişkin programın ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor. Bircan'ın oğlu Eren Bircan da kendi sosyal medya hesabından babasının ölüm haberini paylaştı.

ERDİN BİRCAN KİMDİR?

Erdin Bircan, 24 Eylül 1959 yılında Enez İlçesine bağlı Hasköy’de dünyaya geldi. İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu senelerde  gençlik hareketlerine katıldı. Babasının adı Şevki, annesinin adı Lüferiye'dir.

Erdin Bircan, Politika Gazetesi'nde görev yaptı. 1980 senesinde özel sektörde yöneticilikler yaptı. Ticari hayatına 1988 yılında Erpa Tekstil’i kurarak başladı ve başarılı bir iş hayatı gerçekleştirdi. Uzunköprü’de hayvancılıkla uğraştı. 

Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. Kurucuları arasında bulunduğu Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği TRYİAD'da 2 dönem Başkan Yardımcılığı yaptı. 

10 sene Keşan Ticaret Sanayi Odası KTSO üyeliği yaptı. Halen İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İTKİB üyeliği, İstanbul Ticaret Odası İTO üyeliği ve İstanbul Sanayi Odası İSO üyeliklerinde bulunmaktadır. Erdin Bircan, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesidir. 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak yarıştı. 

2015 seçimlerinde önseçimden başarı ile çıkarak CHP Milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri ile parlamentoya girmeye hak kazandı. 

Orta derecede İngilizce bilen Erdin Bircan, evli ve 2 çocuk babasıdır. Bir de torunu vardır.

Son Güncelleme: 18.11.2018 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15