CHP'liler esnafın dertlerini dinledi

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, muhtarlarla bir araya gelip, talep ve önerilerini dinledi. Günden güne büyüyen ve gelişen mahallelerin ihtiyaçlarının arttığını belirten Sümer, “Muhtarlarımız parti rozeti olmayan, vatandaşa giden hizmetin ilk ayağıdır. Bizler de muhtarlarımızın sorunlarını, vatandaşlarımızın kendilerine ulaştırdığı sıkıntıları, talepleri, önerileri dinleyerek gerekli girişimleri yapma gayreti içindeyiz” dedi.

25 Eylül 2018 Salı 11:12
CHP'liler esnafın dertlerini dinledi

İktidarın, vatandaş için çözüm değil daha çok sorun ürettiğini ifade eden Sümer, “Artan enflasyon, döviz kurlarındaki yükseliş ve temel tüketim ürünlerine üst üste gelen zamlarla, ülkemiz büyük bir kıskacın içine girdi. Vatandaşın, esnafın borcu katlanarak artıyor, alım gücü düşüyor. İktidar, krizi ‘dış güçler yarattı’ diyerek sorumluluk almak istemiyor. Bu durum dahi, vatandaşın feryadına kulak vermediklerini gösteriyor” diye konuştu.

ADANA / GERÇEK MUHABİR

CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili Orhan Sümer, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Yüreğir’de Akıncılar Mahalle Muhtarı Zekeriya Saltan, Sarıçam Mahalle Muhtarı Servet Erkek’i, ardından Yüreğir Otogarı ve Meydan Mahallesi esnafları ziyaret eden Sümer, muhtarlarla ve esnafla fikir alışverişinde bulundu. CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay ve Yüreğir İlçe Başkanı Ismet Yuksel ve Adana milletvekillerinin de katıldığı ziyaretlerde, muhtar ve esnafların talep ve önerileri dinledi.

Akıncılar Mahallesi Muhtarı Saltan’ı ziyaretinde mahalle ve ilçe sporuna katkılarından dolayı teşekkür eden Sümer, Adana’da günden güne büyüyen ve gelişen mahallelerin ihtiyaçlarının da arttığını belirtti. Sümer, “Muhtarlarımız parti rozeti olmayan, vatandaşa giden hizmetin ilk ayağıdır. Vatandaşımızın bir derdi, bir sorunu varsa gittiği ilk yer muhtarlarımızdır. Bizler de muhtarlarımızın sorunlarını, vatandaşlarımızın kendilerine ulaştırdığı sıkıntıları, talepleri, önerileri dinleyerek gerekli girişimleri yapma gayreti içindeyiz” dedi.

“HALKLA İÇ İÇEYİZ”

Yüreğir Otogar’ında ve Meydan Mahallesi’nde esnaf ile dertleşen Sümer, her zaman esnafla, muhtarlarla ve vatandaşlarla iç içe olduklarını, bu durumun her zaman süreceğini söyledi. Yaptıkları ziyaretlerde, ülkemizdeki son yaşanan gelişmeleri değerlendirme imkanı bulduklarını anlatan Sümer, şunları söyledi:

“İktidar makamı, vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretme makamıdır. Ancak, ne yazık ki iktidar bugün çözüm değil, daha çok sorun üretiyor. Artan enflasyon, döviz kurlarındaki yükseliş ve temel tüketim ürünlerine üst üste gelen zamlarla, ülkemiz büyük bir kıskacın içine girdi. Vatandaşın, esnafın borcu katlanarak artıyor, alım gücü düşüyor. İşyerleri bir bir kapanıyor. Sanayici, işçi, çiftçi, emekli, memur, emekli yani toplumumuzun geniş kesimleri bu krizden ciddi olarak etkileniyor. İktidar ise ‘Kriz, mriz yok’ diyor, ‘Bunlar psikolojik’ diyor,  krizi ‘dış güçler yarattı’ diyerek sorumluluk almak istemiyor. Bu durum dahi, vatandaşın feryadına kulak vermediklerini gösteriyor.”

HEP BİRLİKTE ÇABA GÖSTERMELİYİZ

CHP olarak daha önce ekonomik verilerin kötü gittiği ve önlem alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Sümer, “Ancak, uyarılarımızı dinlemeyen ve neredeyse her kurumu liyakatsiz kişilere teslim eden iktidar, ülkemizi bu hale getirdi. 16 yılda ‘israf ve rant ekonomisi’ üzerine bir politika inşa eden yöneticiler, bugün ülkeyi uçurumun kenarına getirdiler. Liyakatsiz kadroların uyguladığı ekonomiye bir de dış politikada uygulanan yanlışlar eklenince ortaya bu olumsuz tablo çıktı. Geldiğimiz noktada yaşanan bu krizin büyüklüğü, işçiyi, memuru, emekliyi, sanayiciyi, esnafı, öğrenciyi derinden etkiliyor. Bu sorunları halının altına süpürerek, görmezden gelemeyiz. Hep birlikte sorunların üstesinden gelmek için çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

KRİZDEN ÇIKIŞ İÇİN ÇÖZÜM YOLLARI

Devletin liyakat ve birikimle yönetilmesi gerektiğini belirten Sümer, CHP’nin reçete olarak açıkladığı 13 maddelik çözüm önerilerinin dikkate alınması halinde, ekonomik ve siyasal krizin faturasının bu kadar ağır olmayacağını vurguladı. CHP’li Sümer; “Demokrasi, şeffaflık, liyakat, hakça paylaşım, israftan kaçınan, tasarruf yapan bir ülkede, akılcı bir dış kaynak yönetimine geçilmesi, 16 yılda 186 kez değiştirilen ihale mevzuatı yerine yeni bir kamu ihale mevzuatı çıkarılması ve böylece adrese teslim ihale uygulamalardan vazgeçilmesi, bütçe disiplinin sağlanması, adaletsiz vergi politikasının düzeltilmesi ve üretime öncelik veren bir planlama ve teşvik politikasının yaşama geçirilmesi krizden çıkış için yeterli tedavi yolları olacaktır” dedi.

Sümer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, CHP’li milletvekillerinin Türkiye’yi karış karış gezerek, gittikleri yerlerin önde gelen kurum ve kuruluşların temsilcilerine ekonomideki sorunların ve çözüm önerilerini anlattıklarını hatırlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15