CHP'ye hakaret eden yandaş kanala RTÜK ne ceza verdi?

RTÜK, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın başvurusu sonucu Kanal A’ya para cezası verdi.

03 Ocak 2017 Salı 12:04
CHP'ye hakaret eden yandaş kanala RTÜK ne ceza verdi?

RTÜK, Kanal A’da Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hakaretleri şikayet eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın başvurusunu sonuçlandırdı. RTÜK, KANAL A’ya para cezası verdi.

PARA CEZASI KESİNLEŞTİ

CHP'li Yarkadaş'ın başvurusunu sonuçlandıran RTÜK, kanala 6112 sayılı kanunun  8. Maddesinin 1/ (ç) ve (i) bendleri kapsamında yaptırım uygulanma kararı aldı. Böylece ‘KANAL A’ kanalının RTÜK'e para cezası ödemesi de kesinleşti.

Kararın ardından açıklama yapan Yarkadaş, cumhuriyetin kurucuları ve kurucu değerlerine olan sistematik saldırıların sürdüğünü hatırlatarak, “Bu iftira ve hakaretlere sessiz kalacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Yapılan her hakarete ve iftiraya hukuki yollardan cevap vereceğiz. Ekranlar partimize ve kurucu değerlerine hakaret edenlere ne yazık ki; sonuna kadar açılıyor. Bu hakaretleri yargıya da taşıyoruz. RTÜK, partimize ve genel başkanımıza, pervasızca iftiraların atıldığı programın yayınlandığı kanala yaptırım uygulama kararı verdi. CHP’yi terör örgütleriyle aynı cümlede kullanmak hiç kimsenin hadi değildir ” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.01.2017 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15