CHP'li Altaca'dan hükümete önemli uyarılar

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU: YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE TEK ADAM REJİMİNE SON VERİN. ORTADA BİR BATAKLIK VARKEN TEK TEK SİNEKLERİ BİR TORBAYA DOLDURMAYA ÇALIŞMAK, TORBA YASALARLA BU ORTAMLA MÜCADELE ETMEK KESİN VE KALICI BİR ÇÖZÜM DEĞİLDİR.

17 Şubat 2018 Cumartesi 12:48
CHP'li Altaca'dan hükümete önemli uyarılar

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis’te kabul edilen torba yasa ile yatırım ortamında güvenli bir iklim yaratılmasının kolay olmayacağını, çünkü yatırımcının uygulamalara bakarak parasına yön verdiğini hatırlattı.

Yatırım ortamının iyileştirilmesini kendilerinin de çok istediğini dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Ancak ortada bir bataklık varken tek tek sinekleri bir torbaya doldurmaya çalışmak, torba yasalarla mücadele etmek kesin ve kalıcı bir çözüm değildir. Yatırım ortamının kötü olmasının bizatihi temel gerekçesi 16 Nisan mühürsüz seçimi ile milletin önüne koyulan tek adam rejimidir” diye konuştu.

Demokrasinin ortadan kaldırıldığı, hukuk devletinin yok edildiği, yargı bağımsızlığının kalmadığı tek adam rejiminde milletimizin can güvenliğinin olmayacağını belirten CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Milletimizin mal güvenliği kalmamıştır. Milletimizin adalete güveni sarsılmış, dolayısıyla hukuk güvenliği kalmamıştır. AKP Genel Başkanı bir sabah kalkıp TEOG kaldırılsın dediğinde ertesi gün TEOG kaldırılıp çocuklarımızın eğitim hayatı sürekli belirsizliğe sürükleniyorsa, AKP Genel Başkanı bir sabah kalkıp yardımcı doçentlik kaldırılsın dediğinde ertesi gün bununla ilgili çalışma başlatılıyorsa, böyle bir ülkede yatırım ortamı iyileştirilebilir mi? Hangi yatırımcı malına mülküne kolayca el konulabilecek risklere sahip ülkelere gelip yatırım yapar mı? Türk iş insanları böyle ülkelere gidip yatırım yapıyor mu” eleştirisinde bulundu.

Türkiye’ye yabancı yatırımcı çekmenin yolunun alel acele hazırlanmış torba yasalar olmadığını dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Sermaye kaçışını önlemenin yolu torba yasalardan değil, katılımcı bir şekilde hazırlanmış yasalardan geçiyor. Yatırım istiyorsanız önce bu ülkeye demokrasiyi, önce bu güzel vatana hukuk devletini, yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü getireceksiniz. Yoksa bu bataklık kurumaz” uyarısında bulundu.

Son Güncelleme: 17.02.2018 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15