CHP’li Biçer'den ERDOĞAN’IN DOKTORUNA suç duyurusu!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın özel doktoru Cevdet Erdöl, ilaçların "helal olmayan" katkılar içerdiğini ve inançları tehdit ettiğini söylemişti.

30 Kasım 2017 Perşembe 11:04
CHP’li Biçer'den ERDOĞAN’IN DOKTORUNA suç duyurusu!

'Geleneklerimizi, inancımızı tehdit ediyor'

 Erdöl’ün; “Ülkemizde, gıda ve ilaç endüstrisinde yoğun bir şekilde Batılı ülkelerde üretilen jelatin kullanılmaktadır ve bu ürünün ana kaynakları içerisinde, ekonomik ve teknik bazı avantajları nedeniyle ağırlıklı olarak domuz deri ve kemikleri yer almaktadır. Helal olmayan katkılar içeren ilaç ve tıbbi cihazların, Müslümanlarca tüketilmesi endişe verici olup, bu durum genlerimizi, geleneklerimizi, inancımızı tehdit etmektedir. Bu hayati meseleyi zaruret kavramıyla geçiştirmemeli ve bir an önce ‘helal ilaç-helal tıbbi malzeme’ konusunda kendi alternatiflerimizi geliştirmeliyiz.” şeklindeki açıklamaları, Türk Tabipleri Birliği şubelerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve hekimlerin bir hayli tepkisini topladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, “helal ilaç” açıklamalarıyla gündemi meşgul eden ve  bir hayli tepkisini toplayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorluğunu yapan Prof. Dr. Cevdet Erdöl hakkında, yaptığı açıklamalarından dolayı suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Hangi akıl bizi bu noktaya getirdi?

Türk Tabipleri Birliği Manisa Tabip Odası’nın düzenlediği "Sağlığın Özelleştirilmesi Projesi Şehir Hastaneleri" panelinde konuşan Biçer; “Önce hangi akıl bizi bu noktaya getirdi, hangi akıllar bunları bu noktaya getirdi, bu sorulara açıklık getirelim. Bizim kâbusumuz olan ama “şehir hastaneleri benim 14 yıllık hayalim” diyen Erdoğan’ın özel doktoru ve aynı zamanda rektörlüğü usulsüz, şaibeli rektör hakkında Anayasa’nın 56. Maddesinin, Hekimlik Meslek Etiği Kurallarının İhlali, Hekimlik mesleği anlayışına uygun olmayan fiiller sergilenmesi, Meslek yeminine bağlı kalmaması ve toplumda etkisi ciddi zararlara yol açacak sağlıkla ilgili bilimsellikten uzak açıklamalar yapmış olması gerekçesi ile suç duyurusunda bulundum. Basına yansıyan açıklamalarıyla Cevdet ERDÖL, “helal ilaç” adı altında, çağımıza uygunluk teşkil etmeyen ve şu anki konumuna, hekimliğine ve akademik statüsüne yakışmayacak davranışlar sergilemesi ve kamuoyu önünde sahip olduğu unvanlarla bağdaşması asla söz konusu olmayacak açıklamalar yaparak toplumun içine düşeceği tehlikeyi göz ardı etmekten kaçınmamıştır.

Meczup diyeceğim meczup değil!

Günlük yaşamın hemen her evresine, her anına inançlar ile ilgili öğelerin taşınması ve böylelikle de akılcı olmayan ve bilimsellikten uzak yasaklar, sınırlamalar üretilmesi gereksiz olduğu kadar anlamsız ve tehlikeli olduğuna vurgu yapan Biçer, “açıklamayı yapan kişi akademik kimliği olan bir insan. Meczup diyeceğim meczup değil ve doğal olarak açıklamalarını ciddiye almak durumundayız. Cevdet Erdöl’ün hekim olarak yaptığı söz konusu açıklamalardan etkilenmesi olası yurttaşlarımızın tedavilerinden vazgeçmesi ciddi sorunlara yol açabileceği gibi; tedavilerinden vazgeçmeseler de kimi yurttaşlarımızın yaşayabileceği psikolojik baskı toplamda kişi sağlığına zarar verme potansiyeli taşımaktadır. Toplumun bir kısmında kabul görebilecek bir konumda olmasına rağmen, toplumu, özellikle de insan sağlığı konusunda yanlış yönlendirmesi nedeniyle hekimlik mesleğini icra etmeye başlamadan önce hepimiz gibi kendisinin de ettiği ‘Hipokrat Yemini’ne sadık ve bağlı kalmayan Cevdet Erdöl ile ilgili gerekli soruşturmanın başlatılması gerekmektedir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15