CHP'li Budak: Siyasal denetim mekanizmasıyla dalga geçiyorlar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, 25 Eylül 2017 tarihinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavının kaldırılarak liselere giriş sisteminin değiştirilmesi hakkında Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği soru önergesine, 4 ay sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan cevap geldi. TBMM İç Tüzüğü’nün 99. maddesine göre yazılı soru önergelerinin ilgili makam tarafından 15 gün içinde yanıtlanması gerektiğine dikkati çeken Budak, milletvekillerinin soru önergelerinin büyük kısmına cevap verilmediğini, cevap verilen önergelerde de sorulan soruların yanıtlanmadığını kaydetti.

01 Şubat 2018 Perşembe 12:09
CHP'li Budak: Siyasal denetim mekanizmasıyla dalga geçiyorlar!

Budak “AKP, parlamenter sistemi felç ederek demokrasiyi kör topal da olsa işletmeme davranışını siyasal kültürümüzün parçası haline getirmiştir. Bu lakaytlıktır. Parlamentoyu ciddiye almamaktır” dedi. Budak, sorulara karşılık olarak gönderilen resmi yazılarda da milletvekillerinin sorularının cevaplanmadığını vurgulayarak “AKP Hükümetinin Bakanları, soru önergelerinde kendilerine yöneltilen sorulara cevap vermemekte, aklının estiğini anlatmaktadır. Bu, siyasal denetim mekanizmasıyla dalga geçmektir” diye konuştu.

 TEOG sınavının kaldırılarak liselere geçiş sisteminin değiştirilmesiyle ilgili verdiği önergesine “cevap” olarak Milli Eğitim Bakanlığından gelen yazıda da sorularının yanıtlanmadığını belirten Çetin Osman Budak, TEOG’un hangi sakıncaları nedeniyle kaldırıldığına ilişkin sorusunun da yanıtlanmadığına dikkati çekti. “AKP Genel Başkanı kalkmalı diyor, çalışma yapmadan paldır küldür kaldırıyorlar. Milyonlarca çocuğun ve ailenin mağduriyetini, geleceğini hiçe sayıyorlar” diyen Budak, kendi siyasal amaçları için ikide bir sınav sistemi değiştirerek çocukların geleceğiyle oynayanların suç işlediğini ifade etti.

 Budak’ın açıklamasının tam metni şöyle:

 “TEOG sınavının kaldırılarak liselere giriş sisteminin değiştirilmesi hakkında Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiğim soru önergesine 4 ay sonra Milli Eğitim Bakanlığından cevap gelmiştir. TBMM İç Tüzüğü’nün 99. maddesine göre yazılı soru önergelerinin ilgili makam tarafından 15 gün içerisinde yanıtlanması gerekmektedir. Ancak milletvekillerinin soru önergelerinin büyük kısmı hiç cevaplanmazken, cevap verilen önergelerde Bakanlara yöneltilen sorular yanıtlanmamaktadır.

 AKP, parlamenter sistemi felç ederek demokrasiyi kör topal da olsa işletmeme davranışını siyasal kültürümüzün parçası haline getirmiştir. Bu lakaytlıktır. Parlamentoyu ciddiye almamaktır. AKP Hükümetinin Bakanları, soru önergelerinde kendilerine yöneltilen sorulara cevap vermemekte, aklının estiğini anlatmaktadır. Bu, siyasal denetim mekanizmasıyla dalga geçmektir.

 TEOG sınavının kaldırılarak liselere geçiş sisteminin değiştirilmesiyle ilgili verdiğim önerge de hem süresi içerisinde yanıtlanmamış hem de Milli Eğitim Bakanlığından gelen yazıda sorularıma cevap verilmemiştir. TEOG’un hangi sakıncaları nedeniyle kaldırıldığına ilişkin sorum da yanıtlanmamıştır. AKP Genel Başkanı kalkmalı diyor, çalışma yapmadan paldır küldür kaldırıyorlar. Milyonlarca çocuğun ve ailenin mağduriyetini, geleceğini hiçe sayıyorlar

 Bu ülkede ceketini satıp çocuklarını okutmaya çalışan aileler var. Herkes çocuklarının geleceği için çırpınırken, kendi siyasal amaçları için ikide bir sınav sistemi değiştirerek çocuklarımızın geleceğiyle, ailelerin umutlarıyla oynayanlar büyük bir suç işlemektedir.”

Son Güncelleme: 01.02.2018 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15