CHP'li Erkek: "Egemenlik Tek Adamın Değildir!"

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

21 Nisan 2018 Cumartesi 09:34
CHP'li Erkek: "Egemenlik Tek Adamın Değildir!"

Erkek şunları söyledi: 

“98 yıl önce, dünyanın en badireli olaylarını atlatan, Kurtuluş Savaşı’nı yöneten, egemenliği tek adamdan, şahıstan alarak millete veren, Gazilik unvanına sahip Millet Meclisi kurulmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı gibi, tarihin gördüğü en önemli savaş sürüyorken bile Meclis’e danışmayı, oranın verdiği karara göre hareket etmeyi ihmal etmemiştir. Meclis, o denli güçlüdür ki Kurtuluş Savaşı’nı bile denetleyebilmiştir. Daha sonra örneğini göremeyeceğimiz bir yetkidir bu. Üstelik Meclis’in açılışı uluslararası alanda da büyük etkiye sahip olmuş, bağımsızlık yolunda mazlum milletler kendilerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni örnek almışlardır. Bildiğimiz gibi, Büyük Atatürk, 23 Nisan 1924’te, bu günün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra ise 23 Nisan 1929’da bu özel bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında “Çocuk Bayramı” olarak da kutlanmıştır. Egemenliğin Saraydan alınarak halka verildiği bir devrimin yıldönümünde maalesef, aynı egemenliğin milletten ve onun iradesinin yansıdığı Meclis’ten alınarak tek adama, Saraya verilmesi söz konusudur. Bu halk, egemenliğine sahip çıkacak, Çocuk Bayramı da olan günde, çocuklarının mutlu, özgür, refah içerisinde bir ülkede yaşaması için doğru kararı verecektir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli iradenin tecellisini sağlayarak, bu büyük devrimi gerçekleştirenleri saygı ve minnetle anıyorum. Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.”

Son Güncelleme: 21.04.2018 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15