CHP’li İnce'den vatandaşa İLGİNÇ sandık görevi: Klavyeden biraz uzak durun!

Referandumda hayır kampanyasına seçim bölgesi Yalova’dan on binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle veren CHP Milletvekili Muharrem İnce, “Referandumda evet vermek farzın farzı” diyen AKP Milletvekili Cemil Çiçek’i adeta topa tuttu. İnce, Çiçek'in bir kuln emrini Allah'ın emrinin üzerinde gördüğünü söyledi ve "yeni bir din yaratıyorlar" tespitini yaptı... İnce vatandaşlardan sandığa sahip çıkmalarını isterken de, "Klavyeden, mesajdan biraz uzak durun, attığınız oya sahip çıkın" çağrısında bulundu.

06 Şubat 2017 Pazartesi 21:07
CHP’li İnce'den vatandaşa İLGİNÇ sandık görevi: Klavyeden biraz uzak durun!

Referandumda hayır kampanyasına seçim bölgesi Yalova’dan on binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle veren CHP Milletvekili Muharrem İnce, “Referandumda evet vermek farzın farzı” diyen AKP Milletvekili Cemil Çiçek’i adeta topa tuttu. Çiçek’in hasta olan İsmail Kahraman’ın yerine yeniden Meclis Başkanı olma beklentisi içine girdiğini ifade eden İnce, “Bir kulun emrini Allah’ın emrinin üzerinde görüyor, adeta yeni bir din oluşturma anlayışı” dedi.

Halk Tv’de Lale Özan Arslan’ın konuğu olan İnce birbirinden çarpıcı mesajlar verdi: İşte İnce’nin çok konuşulacak değerlendirmelerinde öne çıkan bazı başlıklar:

CEMİL ÇİÇEK HALA NEYİN PEŞİNDE: Referandum bir ibadet değildir. Siyasi bir durumdur, bir faaliyettir. Cemil Çiçek’in dediği gibi,  ‘Referandum’da evet oyu vermek farzın farzıdır’ demek anlaşılabilir bir tavır değildir. Bu nasıl bir anlayıştır? Farz Allah’ın emridir. Referandum ise Recep Tayyip Erdoğan’ın emridir. Acaba sen Recep Tayyip Erdoğan’ın emrini Allah’in emrinin üzerinde mi görüyorsun? Yeni bir din mi yaratıyorsun?

HERŞEYİ OLDUN, DAHA NE İSTİYORSUN?: 1983’ten beri vekil, bakan, başbakan yardımcısı, meclis başkanlığı her şeyi yaptın. Ne istiyorsun daha, yapmadık ne kaldı? Biz biliyoruz ki çocuklarının geleceğini de KPSSS falan olmadan ayarladın. Biliyoruz bunları. Daha ne istiyorsun.

GÖZÜN ARKADAŞIN KAHRAMA’IN KOLTUĞUNDA MI?: Allah’ın emrinin üzerinde bir kulun emrini görecek kadar neyi bekliyorsun. Yoksa Allah uzun ömür versin, hasta bir arkadaşın olan Meclis başkanın görevine dönemeyeceği hesabıyla O’nun yerinde gözün mü var?  

BUNLAR YENİ BİR DİN YARATMAK İSTİYORLAR: Cemil Çiçek ve onun gibileri anlamak mümkün değil gerçekten. Bunların böyle garip bir anlayışları olmaya başladı. ‘Faiz haram ama kent rantı haram değil’ diyorlar mesala. Böyle şey olur mu? Geçende birisi çıkmış bu FETÖ için, ‘Tövbe etsinler affedelim’ diyor. Hukuk devletinde tövbenin lafı olur mu, hukuk devletinde kanunla olur böyle şeyler. Bu maneviyat falan da değildir. Bunların yaptığı maneviyata inananları kullanarak dünyadaki işlerini düzenlemektir. Maneviyat falan değil kesinlikle.

AKP’DE REFERANDUM PANİĞİ Mİ VAR? Olaya böyle bakmamak lazım. Panik varsa bile bundan yararlanmamak lazım. Yapılacak tek şey var. Islak imzalı tutanaklarına sahip çıkarsak, partinin ilçe başkanlığına getirirsek Türkiye Cumhuriyetinde hiçkimse hiçbir şey yapamaz.

KLAVYEYİ BIRAK BİRAZ, SANDIĞA SAHİP ÇIK: Vatandaşlara diyeceğim mesaj atacaklarına, twit atacaklarına sandığa sahip çıksınlar. Bana diyorlar ki, ‘ne yapacağız vekilim, ben de diyorum ki, tek şey var; sandığa sahip çıkın. Ben nasıl çıkayım tek birisiyim ben, hep birlikte, yani siz sahip çıkacaksınız. ‘Ben oyumu verdim, görevimi yaptım’ demekle iş bitmiyor orada. Gidip oyunuza sahip de çıkacaksınız. Islak imzalı tutanağı al getir partiye çalsınlar da göreyim o zaman. Klavyeden uzak durun, ikna için çalışın.

ARANAN DÜŞÜK PROFİL YILDIRIM’IN TA KENDİSİ: Binali Yıldırıkm, Sayın Davutoğlu’ndan sonra aranan, ifade edilen ‘düşük profilli başbakan’dır… Doların yükselmesi soruldu, ‘dolsa ne olur dolmasa ne olur’ dedi. Bir teknoloji fuarında ‘bu işlere kafa yormayın sıyırırsınız’ dedi. ‘İtaat et rahat et’ dedi. Bunlar  normal bir başbakanı hatta normal bir insanın söyleyeceği şeyler değil. Normal bir başbakan oysa sorun, sorgulayın demesi lazım gelir.

25 MİLYONA DA 'TERÖRİST' Mİ DİYECEKSİN?: Son olarak biliyorsunuz, ‘PKK, FETÖ, HDP hayır diyor ben o yüzden EVET diyorum, siz de EVET deyin’ dedi. Böyle bir şey olabilir mi; bu zavallılıktır. Bu siyasetçi tavrı olamaz. Hayır diyenler terörist olarak nitelendirilebilir mi? Örneğin, 25 milyon hayır çıksa 25 milyon terörist mi var diyeceğiz.

BAŞBAKAN KENDİNİ İMHAYA BAYILIYOR: Getirilmek istenen ile başbakanlığı bitecek. Son başbakan olacak yani. Kendi kendini imha etmeye bayılan birisi. Getirdiği sistemi savunamıyor, böyle şeyler söylüyor. Dünya siyaset tarihinde örneği yok. Tek seçiciyi kabul ediyor. Bayılıyor. Ben yeteneksizim, ben profili düşüğüm diyor.

BEN NİÇİN HAYIR DİYORUM: Bu mantıkla gidersek ben o zaman diyorum ki; FETÖ eski ortağınız olduğu için, ne istediler de vermedik dediğiniz için, kandırıldığınız için, ülkeyi parsel parsel sattığınız için, Oslo’da CHP’yi şikayet ettiğiniz için, valilere teröre karşı operasyon yetkisi vermediğiniz için hayır diyorum. Yapmak için uzun uğraşlar verdiğiniz şimdi ise FETÖ’den açıkta olan Alpaslan Aslan’ı AYM üyesi yaptığınız için ben hayır diyorum.

VARLIK FONU ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ ÇALMAKTIR: Kamu denetimini Sayıştay yapar. Kimin adına yapar TBMM adına yapar. Millet denetim görevini sadece TBMM’ye vermiştir. TBMM’de ‘gel benim adıma bunu sen yap’ diyor.  Şimdi ne yapılıyor; bu kuruluşlar hiçbir vergi vermeyecek, denetim olmayacak, hesap sorulmayacak. Paralel bir Hazine oluşturuluyor.

BU BİR SOYGUNDUR ASLINDA: Kimse hesap soramayacak. KİK dışına çıkılıyor. Bu bir soygun. Kimi soyuyorlar peki, 15 yıllık AKP birikimlerini mi, hayır… ta Osmanlıdan beri oluşturulan kurumları, 150-200 yıllık birikimleri alıyorlar. Ne demişti, ‘tulumbada su yok’. Gerçekten yok. Şimdi bunlardan yeni kaynak yaratmaya çalışıyorlar. Efendim Norveç’te de var… Norveç’te bütçe fazlası var. Onlar bütçe fazlasını fona aktararak gelecek nesilleri koruyor. Biz de bütçe açığı var, aslında çocuklarımızın geleceğini çalıyorlar.

BİR SABAH KALKTIĞINIZDA HERŞEYİNİZİ KAYBEDEBİLİRSİNİZ: Cami yaptırma derneği, kanarya sevenler derneği, pek çok dernek var; okullarda aile birlikleri var.  Bunlar genel kurulunda sadece başkan değil, aynı zamanda denetim, yönetim, disiplin kurullarını da oluşturuyorlar. ‘Başkan seçelim gerisini o yapsın’ demiyorlar. Bir dernekte olmayan yetki tüm ülkede nasıl olabilir. AKP’ye oy veren, evet oyu vermeyi düşünün vatandaşlarıma sesleniyorum: Bu sistem gerçekleşirse bir kararname ile tüm malınızı mülkünüzü kaybedebilirsiniz. FETÖ’den örnek alın. Bir kararname çıkar bir sabah kalktığında her şeyinizi kaybetmiş olursunuz. Bir ikinci diyeceğim de eyalet sistemine de hazırlıklı olun.

Son Güncelleme: 07.02.2017 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15