CHP’li İrgil'e İZMİR KİTAP FUARINDA yoğun ilgi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, İzmir Kitap Fuarı’nda beşinci kitabı ‘Fetret’i imzaladı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği İrgil, “İzmirli kitap dostlarına beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. Okumak, insanın kendine yapabileceği en iyi yatırımdır. Okuyan insan adil, demokratik, gelişmiş bir ülke için en önemli yapı taşıdır” dedi.

16 Nisan 2018 Pazartesi 12:18
CHP’li İrgil'e İZMİR KİTAP FUARINDA yoğun ilgi

CHP’li İrgil, imza günü için İzmir Kitap Fuarı’nın ilk günü Asi Yayınevi standındaydı. TBMM’de Eğitim Komisyonu üyesi olan ve kapatılan üniversitelerin mağdur öğrencilerinin eğitim hakları için geçen süreçte önemli çalışmalar yapan İrgil’e üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. İrgil, herkesle tek tek konuşup fotoğraf çektirdi.

BİR DÖNEMİN ANATOMİSİ

‘Bir Dönemin Anatomisi’ üst başlığını taşıyan ‘Fetret’ kitabında özellikle son iki buçuk yılda ülkenin tanık olduklarını kaleme alan İrgil, kitabın arka kapağında hoşgörü çağrısında bulunuyor: “İnsanların çoğu sevmekten, düşünmekten, konuşmaktan, yaşlanmaktan, unutulmaktan ve ölmekten korkar. Birlikte ‘biz’ olarak güzel günler için daha az hamaset ve daha az nefret ve öfkeye, daha çok hoşgörü ve vicdana ihtiyacımız var.”

Halk Kitabevi’nden çıkan ‘Fetret’ üç bölümden oluşuyor. ‘Gerçek’ başlıklı bölümde, siyasi arenada yaşananlarla sağlık ve eğitim politikalarına kadar değerlendirmeler yer alıyor. ‘Acı’ başlıklı bölümde vicdanlara seslenen İrgil, ‘Umut’ başlıklı bölümde ise gelecek için gençlere öğütlerde bulunuyor: “Ne zengin diye baş tacı et, ne fakir diye gözardı et. Ne cahil diye küçümse ne de alim diye baş tacı et. Önce dinle, anla ve doğruyu bul. Unutma ‘gerçek’ ne zengin ne fakir ne akıllı ne cahildir. Gerçek gerçektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15