CHP’li Özel: AKP'nin ayakları titriyor

“KARANLIKTA KORKMAMAK İÇİN İTTİFAK ŞARKILARI SÖYLÜYORLAR”... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün Best FM'de "Ufuk Karcı ile Konuşan Türkiye" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Grup Başkanvekili Özel, programda AKP ile MHP ittifakına, yaklaşan seçimlere ve "yerlilik, millilik" tartışmalarına ilişkin konuştu. Özel'in programdaki açıklamaları şöyle:

12 Ocak 2018 Cuma 11:49
CHP’li Özel: AKP'nin ayakları titriyor

“PATRON TABANI ÇILDIRTTI”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP ile MHP arasındaki ittifak arayışlarını, “Bu, iktidar partisinin koltuğuna artık eskisi kadar güvenerek oturmadığı, ayaklarının titrediği anlamına geliyor. Kendisine 2019 seçimlerine güvenemediği için, tek başına iktidar alternatifi hedefi olmayan partiyle yarattıkları karanlıkta korkmamak için yüksek sesle ittifak şarkıları söylüyorlar” sözleriyle değerlendirdi. Özel, 2019 yılında yapılması beklenen seçimlere ilişkin olarak, her partinin saray rejimine karşı kendi ve en yüksek oyu alacak cumhurbaşkanı adayını çıkarmasının hakim kanaat olduğunu belirterek, “CHP önümüzdeki seçimlere kaygıyla değil umutla yaklaşıyor” dedi. Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği koşulsuz desteği, “Bekliyordum ama şimdi değil, bekliyordum ama bu kadarını değil. Kapatıyoruz afişini astı partinin üstüne, ‘Patron çıldırdı, kapatıyoruz’ dedik. O patron tabanı, MHP’lileri çıldırttı. Herkes partisine iktidar olsun diye üye oluyor, oy atıyor” sözleriyle eleştirdi.

BU PARTİ SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULDU

CHP’li Özel, Best FM’de “Ufuk Karcı ile Konuşan Türkiye” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP sözcülerinin CHP’ye “yerlilik ve millilik” üzerinden yaptığı eleştirilere şu yanıtı verdi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi, bir rezidansta kuruldu. Kurulmadan önce kurucuları ve genel başkanı, gitti geldi, ABD’den icazet aldı. Bunu inkar da etmiyorlar. Bir başka gidiş gelişte de ‘Ben BOP’un eşbaşkanı oldum’ diye övünmüştü. Yakın bir çalışma arkadaşı Cüneyd Zapsu, ‘Bunu deliğe süpürmeyin, daha çalışabilirsiniz’ diyerek Erdoğan’ı da rencide edecek ifadeler kullandı. Böyle bir parti kendisine yerli ve milli diyecek. O parti; CHP gibi bir Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinden, milli mücadele sırasında savaş meydanlarında kurulmuş, bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nı vermiş bir partiye, ağız dolusu hakaretler ediyor. Bu ülkenin kurucu iradesine siz milli değilsiniz diyor. Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı olan kişi kendisine milliyim diyor.”

KORKMAMAK İÇİN İTTİFAK ŞARKILARI SÖYLÜYORLAR

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin pazartesi günü verdiği destek ile başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP arasında gelişen ittifak arayışlarına ilişkin olarak, “Bu, iktidar partisinin koltuğuna artık eskisi kadar güvenerek oturmadığı, ayaklarının titrediği anlamına geliyor. Kendisine 2019 seçimlerine güvenemediği için, tek başına iktidar alternatifi hedefi olmayan partiyle yarattıkları karanlıkta korkmamak için yüksek sesle ittifak şarkıları söylüyorlar. Karşılarında ittifak diye bir şeye ihtiyaç duymayan, gönül ittifakı kurmuş 16 Nisan referandumunda saray rejimine hayır diyenler var. 23 Nisan 1920’de saraydan alınıp halka verilmiş ve onun adına meclise verilmiş yetkileri meclisten alıp bir saraya götürmeye çalışanların yapmaya çalıştıkları iş, olsa olsa S ittifakıdır, saray ittifakıdır. İki tane tükenmişin birbirine sarılarak güç arama çabasından başka bir şey değildir” ifadesini kullandı.

PATRON TABANI ÇILDIRTTI

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği koşulsuz destek ve MHP sözcülerinin kendisine yönelik eleştirilerine ilişkin olarak da şunları kaydetti:

“Devlet Bahçeli’nin açıklamasını duydum, kulaklarıma inanamadım. Bekliyordum ama şimdi değil, bekliyordum ama bu kadarını değil. Kapatıyoruz afişini astı partinin üstüne, ‘Patron çıldırdı, kapatıyoruz’ dedik. Kapanan partinin malını dağıtıyor. O patron tabanı, MHP’lileri çıldırttı. Herkes partisine iktidar olsun diye üye oluyor, oy atıyor. Kendi dayattıkları saray rejiminde iktidar olmak, yüzde 50+1’i yakalayıp cumhurbaşkanı seçilmek demek. Bir siyasi parti düşünün, cumhurbaşkanı adayı yok. Yönetmeye, yürütmeye talip değil, yasama meclisine talip. Böyle bir siyasi parti, iddia sahibi bir siyasi parti değildir. Patron çıldırınca ne yaptığını bilmezse tasfiye sürecine girer. MHP de bunu yapıyor. Bu kadar esprili dille söylenmiş bir sözden bu kadar rahatsız olmalarının sebebi, bu lafın Türkiye’deki bütün kahvelerde, bütün otobüslerde, işyerlerinde, otobüslerde, dolmuşlarda konuşuluyor olması. Bu rahatsızlık ve kilitlenen telefonlar, MHP’nin dilini siyaset dilinden, hakaret diline çevirdi.”

GÖNÜL İTTİFAKI İÇİNDEYİZ

Özel, CHP’nin 2019 seçimlerine ilişkin stratejisine ilişkin olarak da, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hakim olan kanaat, saray rejimine hayır diyen her partinin kendi ve en yüksek oyu olacak cumhurbaşkanı adayını çıkarmasıdır. CHP, kim olacağını henüz söylemez çünkü en yüksek oyu alabilecek adayı göstereceğiz. Bu adayın kim olduğu konusunda da CHP, tek adam partisi olmadığı için saha çalışması yapıp, anketlerle destekleyip, siyaseti doğru okuyup, bu meseleyi MYK’da ve PM’de enine boyuna konuştuktan sonra belirleyeceğiz. CHP önümüzdeki seçimlere kaygıyla değil umutla yaklaşıyor. Biz Türkiye’ye yeniden demokrasi, yeniden parlamenter sistem, hem 16 Nisan hem 12 Eylül anayasalarının yarattığı tahribatı geri alacak, özgürlükçü, demokratik bir Türkiye için büyük bir gönül ittifakı içindeyiz. Umutluyuz, karşı tarafından saldırganlığı da ondan. Korku ve kaygı içinde olanlar küfre, hezeyana ve sert söyleme sığınırlar. Kendine güvenen bir partinin yüksek morali içindeyiz.”

VATANDAŞIN OYUNU DA ÇALDIRDIK DİYOR MU BİRİLERİ

Özel, AKP ile FETÖ ilişkisine yönelik olarak da, “Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde her şey FETÖ tarafından çalınmış. Bütün sınavların soruları çalınmış, her yere istedikleri adamları yerleştirmişler. Yapılan seçimler, FETÖ’nün kontrolünde olan tüm yargı sistemi içinde dürüst ve namuslu mu olmuş? Yoksa, ‘Vatandaşın oyunu da FETÖ’ye çaldırdık, halkım ve Rabbim beni affetsin’ diyor mu birileri?” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15