CHP'li Öztunç: "Hayırlı Cumalar demekten korkuyorlar"

CHP PM Üyesi Ali Öztunç'tan önemli iddia: "Hayırlı Cumalar demekten korkuyorlar ama AKP seçmeninin bir kısmı bu kadar da olmaz diyor"

28 Ocak 2017 Cumartesi 13:49
CHP'li Öztunç: "Hayırlı Cumalar demekten korkuyorlar"

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, referandum sürecinde AKP’nin hayırlı cumalar demekten korktuğunu ifade etti. Yazılı bir açıklama yapan Öztunç, AKP’yi sert sözlerle eleştirdi. MHP ile ülkücü camiayı birbirinden ayırmak gerektiğini ifade eden Öztunç, “ Bahçeli ayrı MHP seçmeni ayrı. Anadolu ziyaretlerimizde edindiğimiz izlenim ülkücülerin Bahçeli’yi artık sildiğini gösteriyor. Vatanını seven ülkücüler Bahçeli’nin kendilerini yarı yolda bırakarak AKP ve Erdoğan’a teslim olduğunu ifade ediyorlar. AKP seçmeninin bir bölümü ise Erdoğan’a karşı ‘ bu kadar da olmaz’ görüşünde” dedi. Öztunç’un açıklamaları şöyle:

HAYIRLI CUMALAR DEMEKTEN KORKAR HALE GELDİLER

“ AKP’liler yıllardır mübarek  Cuma günü ‘ hayırlı cumalar’ mesajları atarlardı. Referandum süreci ile bu mesajlara son verdiler. Artık ‘ hayırlı cumalar’ demekten bile korkuyorlar . İçerisinde Hayır kelimesi geçiyor diye Cuma gününü bile neredeyse takvimden silecekler. Bunların gerçek yüzünü göstermesi açısından bu yapılanlar çok önemli. Anlaşılıyor ki bunlar için din, inanç sadece siyasetlerinde kullandıkları birer araç. Milleti yıllardır din kozu ile kandırdıkları bir kez daha ispatlandı.

ÜLKÜCÜLER BAHÇELİ’Yİ SİLMİŞ

“ Anadolu ziyaretlerimizde ülkücülerin Bahçeli’yi defterden sildiklerini görüyoruz. MHP seçmeni ayrı Bahçeli ayrı. Vatanını seven aydın ülkücüler Bahçeli’nin kendilerini yarı yolda bırakarak AKP ve Erdoğan’a teslim olduğunu ifade ediyorlar. Erdoğan’ın Bahçeli’ye yönelik  geçmişte kullandığı ağır sözler hala ülkücülerin kulaklarında. MHP seçmeni o kadar ağır sözlerin Bahçeli tarafından unutulmasını ise manidar karşılıyor. MHP seçmeninin yüzde 90’a yakını bu referandum da Hayır oyu kullanacak gibi görünüyor”

BU KADAR DA OLMAZ

AKP seçmenini bir bölümü ise bu kadar da olmaz görüşünde. Erdoğan’ın istediği tüm yetkilerin elinde olduğunu söylüyorlar. Güç elinde olduğu halde daha fazlasını istemesini ise bu kadar da olmaz diye karşılıyorlar. AKP’nin aklı başında, bilinçli seçmeni açıktan söyleyemiyor ama bize gelip hayır oyu kullanacaklarını özel olarak ifade ediyorlar. “

Son Güncelleme: 28.01.2017 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15