CHP'li Tanal: İhanet İşleri Başkanı Görevden Alınsın!'

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Diyanet’in 10 Kasım skandalı ve Kadir Mısırlıoğlu ziyaretine sert tepki gösterdi. Tanal, “Üsküdar Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu üyelerinden olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir Fatiha’yı çok gören Diyanet, Kadir Mısırlıoğlu’na gösterdiği hassasiyeti Atatürk’e göstermemiştir. Diyanet İşleri Başkanı istifa etmelidir” dedi.

12 Kasım 2018 Pazartesi 12:07
CHP'li Tanal: İhanet İşleri Başkanı Görevden Alınsın!'

9 Kasım Cuma günü, camilerde okutulan Cuma Hutbesinde bu sene de Atatürk’ten bahsedilmedi.  Atatürk’e bir Fatiha’yı çok gören Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Keşke Yunan galip gelseydi” sözüyle tepki çeken Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etti. Kadir Mısırlıoğlu’na gösterilen hassasiyetin Atatürk’e gösterilmediğini dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı, Ziya Gökalp’in önerisiyle, Atatürk’ün kurduğu bir kurumdur. Atatürk, şeyhülislâmlık kurumu yerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurmuştur. Din adamlarının, cemaatlerin eline baktırılmaması gerektiğini savunan Atatürk, kendini eleştirenlere “Peki, Sultanahmet Camii imamının maaşını kim verecek?” sorusunu sormuştur. İlahiyat fakültesi, imam hatipler, Diyanet, Atatürk’ün önderliğinde kurulan kurumlar olmasına rağmen bugünün Diyaneti, kurucusuna ihanet etmektedir. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığıyla bilinen Kadir Mısırlıoğlu’na 10 Kasım’da ziyaret gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı adeta İhanet İşleri Başkanlığına dönüşmüştür. 9 Kasım cuma günü camilerde Atatürk’ün ölüm yıldönümüne yer vermeyen Diyanet, üstüne 10 Kasım’da Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyaret etmiştir. Bu yapılanlar tesadüf olamayacağı gibi bilinçli ve art niyetle yapılmıştır. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanı istifa etmelidir. Üsküdar Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu üyesi olarak başkanın istifa etmemesi halinde derhal görevden alınması gerektiğini belirtmek isterim. Bu ülkenin, kurucu liderine saygısızlık eden Diyanet İşleri Başkanı’na ihtiyacı yoktur. Bu hadsizlik en ağır şekilde cezalandırmalıdır. Atatürk’e hakarete, saygısızlığa bu kadar izin verilen, bir iktidar dönemi daha yaşanmamıştır. Görevden almamalarından anlıyoruz ki Diyanet İşleri Başkanı, hükümetin ideolojik yansımasıdır.”

Son Güncelleme: 12.11.2018 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15