CHP'li Usluer: Motivasyonumuz, çocuklarımızın geleceği için!

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer İzmir’de Cumhuriyet ve Çocuk konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Usluer, “ Laik ve bilimsel eğitimle sürekli bir hesaplaşma içinde olan bir akıl toplumu nitelikli şekilde eğitmek istemez. Çocuklarımızın sağlıklı ve parasız bir şekilde eğitime ulaşmasını dert etmez” ifadelerini kullandı.

25 Mart 2017 Cumartesi 15:13
CHP'li Usluer: Motivasyonumuz, çocuklarımızın geleceği için!

İzmir programına İl Başkanlığını ziyaret ederek başlayan Usluer, İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ile birlikte Konak Belediye Başkanı sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Ardından İzmir demokrasi Evi’ni de ziyaret eden CHP’li vekiller vatandaşla bir araya geldi. Cumhuriyet ve Çocuk konulu paneline CHP’li vekillerin yanı sıra tiyatro sanatçısı Orhan Aydın da konuşmacı olarak katıldı. Panelde Mustafa Kemal Atatürk’ün bir anısını anlatan Usluer, “ Hatırlayın. Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun "çocuk" diye seslenirdi. Onun sözlüğünde çocuk sevgi demekti. Cumhuriyet ruhu da aslında böyle heyecanlı, meraklı, araştırıcı, yaratıcı bir çocuk ruhudur. Son zamanlarda referandum için sürekli saha çalışmaları yapıyoruz. Çalmadık kapı bırakmamak için insanüstü bir çaba gösteriyoruz.  Uykusuz, yorgun geçen bir süreç. Peki bize bu gücü veren nedir? Neyin motivasyonu biliyor musunuz? Sizlerin siz çocuklarımızın geleceği! Bizim uykularımızı kaçıran, ülkenin her köşesine gidip anlatma dürtüsünü harekete geçiren geleceğimiz, çocuklarımızın güzel bir ülkede yaşamalarını sağlama çabası. Laik ve bilimsel eğitimle sürekli bir hesaplaşma içinde olan bir akıl toplumu nitelikli şekilde eğitmek istemez. Çocuklarımızın sağlıklı ve parasız bir şekilde eğitime ulaşmasını dert etmez. Eskiden 23 Nisanlarda okul piyeslerinde çocuklarımız herkese umut, mutluluk veren oyunlar sergilerlerdi, hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi tabutların başında ağlayan başı örtülü kız çocuklarıyla, ellerinde silah birbirlerini vuran asker kıyafetli erkek çocuklarını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.03.2017 15:16
Anahtar Kelimeler:
Prof. Dr. Gaye Usluer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15