CHP'li Usluer: Referandum sürecinde kutuplaşmaya izin vermemeliyiz

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, son günlerde kamuoyuna yansıyan iç savaş söylemleri ile ilgili endişelerini bildirmek üzere AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'yü makamında ziyaret etti. Usluer, " Referandum sürecinde kutuplaşmaya izin vermemeliyiz" dedi.

18 Şubat 2017 Cumartesi 15:33
CHP'li Usluer: Referandum sürecinde kutuplaşmaya izin vermemeliyiz

Görüşme talebini kabul eden AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'ye teşekkür eden Usluer, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısının "Referandumdan hayır çıkarsa iç savaş çıkar" sözlerinin çok yanlış olduğunu, bu söylemlerin toplumdaki farklılıkları çatışmaya dönüştüreceğini ifade etti. Bu nedenle görüşme talep ettiğini belirten Usluer kamuoyunun da parti olarak CHP'nin de kabul etmediği bu kutuplaştırıcı söylemin, ülkenin ihtiyacı olan huzur ve güven ortamını baltaladığını dile getirdi. Usluer, iktidar partisi ve ana muhalefet partisinin referandumun huzurlu ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için sorumluluğunun büyük olduğunu belirterek, özellikle son günlerde basında yer alan, Hayır diyenlere yönelik baskılar konusunda endişeleri olduğunu ifade etti. Eskişehir'in duyarlı bir kent olduğunu söyleyen Usluer, " Hep birlikte huzur ortamını sağlamalıyız" dedi.

Bunun üzerine konuşan AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de yapılmış olan bu açıklamanın talihsiz bir açıklama olduğunu ve kendilerini de rahatsız ettiğini dile getirdi. Şehirde yaşanabilecek olan tüm olumsuzluklardan siyasiler olarak kendilerinin sorumlu olduğunu söyleyen Usluer, referandum sürecinde toplumu kutuplaştırmaktan uzak bir dil kullanılması konusunda çağrıda bulundu. Dündar Ünlü de bu süreci sağlıklı yürütmenin kendileri için de önemli olduğunu, " Bizim söylemlerimiz tabanı etkiliyor, dikkatli olmamız gerek. Süreci iyi idare etmek bizim elimizde. Çıkacak sonuç halkın kararı olacak" sözleriyle dile getirdi.

Usluer, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Bünyamin Fidan, İsmail Hakkı Civelekler ve Ahmet Alsat’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Ünlü’ye nezaketleri için teşekkür ederken, Ünlü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

 NE OLMUŞTU?

AKP'nin Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından Soma'da Belediye Düğün Salonunda düzenlenen “Büyük ve Güçlü Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi” başlıklı konferansta AKP İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, anayasa değişikliği referandumda hayır çıkması ihtimalini işaret ederek, "Bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın" dedi. Erdem'in sözlerinin büyük tepki çekmesi üzerine AKP yönetimi de Erdem’in istifasını istedi.

Son Güncelleme: 18.02.2017 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15