“Çocuklarımızın yarını için geliyoruz!"

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, partisinin çocuklara dair sosyal politika ve eğitim projelerini şu sözlerle açıkladı:

13 Haziran 2018 Çarşamba 13:06
“Çocuklarımızın yarını için geliyoruz!"

HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

Aile Sigortası kapsamındaki çocuklara sağlık, beslenme, kreş ve eğitim alanlarında destekler sağlayacağız. Aile Sigortasıyla, her çocuğa ilk 6 aylık temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Bebek Seti” vereceğiz. Yoksulluk döngüsünü kırmak için örgün eğitimi güçlendirecek ve çocuk işçiliğini engelleyeceğiz. Sokakta yaşamak zorunda bırakılan, çalıştırılan ve dilendirilen tüm çocukları kurumsal koruma altına alacağız, sokakta çocuk bırakmayacağız.

Çocukları her türlü suistimale, yoksulluğa ve yoksunluğa karşı tavizsiz bir şekilde koruyacağız. Çocuk Koruma Kanunu’nu BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni temel alarak yeniden düzenleyeceğiz.

ÇOCUK EĞİTİMİ DÜZENLİ OLACAK

Çocuklarımız ne deneme tahtası olacak, ne de yarış atı... Her bakanla değişen eğitim sistemi değil, çocuklar için kalıcı bir eğitim sistemi uygulayacağız. Dar gelirli ailenin çocuğunu eğitime kazandırmak önceliğimiz olacak. 1 yıl okul öncesi eğitimi tam gün, parasız ve zorunlu hale getireceğiz. 0-5 yaş arası erken çocukluk eğitim merkezlerinin sayısını artıracağız. İlköğretime başlama yaşını 72 aya çıkaracağız, ikili eğitimi bitireceğiz. İlköğretim aşamasında 1 yıl süreyle yabancı dil ağırlıklı eğitim vereceğiz.

OKULDA KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ ÜCRETSİZ OLACAK

Öğrencilerimizin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri amacıyla kahvaltı ve öğle yemeklerini ücretsiz olarak karşılayacağız, okula gidiş dönüşlerde toplu taşımayı ücretsiz hale getireceğiz. Aile Maaşı alan ailelere okula giden her çocuğumuz için eğitim masraflarında kullanılmak üzere yıllık 1200 TL vereceğiz. Kız çocuklarının okullaşma oranını en kısa zamanda erkeklerle aynı düzeye çıkaracağız. Mevsimlik çalışan ailelerin çocuklarını, Gezici Okul Modeli ile eğitime katacağız, eğitim almayan çocuk bırakmayacağız.

ÇOCUK SAĞLIĞI İLK ÖNCELİĞİMİZ

Bütün doğumların, her yerde ücretsiz ve sağlık personeli yardımıyla gerçekleşmesini temin edeceğiz. Doğumlarda alınan tüm fark ücretlerini kaldıracağız. Temel sağlık hizmetlerini, her çocuk için tümüyle ücretsiz yapacağız. Bebeklerin en az bir yıl boyunca anne sütü ile beslenmelerini teşvik edeceğiz. Çocuk hastanelerini yaygınlaştıracağız.

ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ÖNLEMLERİMİZ HAZIR

Çocukların ihmal ve istismarının cezalandırılmasını sağlayacağız. Yargıtay’da çocuklarla ilgili davaları inceleyecek ayrı bir daire kuracağız. Çocuk istismarı ve tecavüzünü aklamaya kalkan hiçbir yasaya geçit vermedik, vermeyeceğiz. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmelerinin önüne geçeceğiz. Bu büyük yarayı kanatmaya kalkan her yasa girişimine karşı olmaya devam edeceğiz. Adli olaylara karışan çocuklara sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve hukukçulardan oluşan bir ekip tarafından destek sağlayacağız. Suça itilen çocukların cezalandırılmalarını değil, eğitilerek topluma yeniden kazandırılmalarını hedefleyeceğiz. Çocuk Mahkemeleri’ni ve yargılama süreçlerini bu amaca hizmet edecek şekilde yeniden yapılandıracak, suç tipine bakılmaksızın tüm çocukların yargılanmasının bu mahkemelerce yapılmasını sağlayacağız.

Çocuk istismarına yönelik davaların kısa sürede bitirilmesine ve cezaların etkin olması, kamu vicdanını rahatlatacak şekilde yargı kararlarının verilmesi sağlanacak. Koruyucu ailelik ve evlat edinme uygulamalarını yaygınlaştıracağız. 18 yaşına geldiğinde yetiştirme yurdundan ayrılmak zorunda kalan kimsesiz çocuklar arasından arzu edenleri kamuda istihdam edeceğiz.

Kısacası çocuklarımızın yarını için iktidar olacağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15