Devlet Bahçeli: Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır

MHP lideri Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Almanya'nın Türk bakanların konuşmalarına izin vermemesi kararına çok sert tepki gösteren Bahçeli, "Türkiye bölgenin ağırlık noktasıdır. Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır. Türkiye kaybederse Londra kaosa yatacaktır" dedi.

07 Mart 2017 Salı 11:37
Devlet Bahçeli: Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır

 MHP lideri Bahçeli yurt içinde ve yurt dışında yaşanan gelişmeler hakkında konuştu. Hedefinde Almanya vardı. Almanya'nın Türkiye'ye karşı tutumunun asla kabul edilemeyeceğini ifade etti. 

Konuşmanın satır başları:

Kadın demokrasinin aktif yüzüdür. Siyasal temsilin her kademe ve karesinde yer almasının önünde suni engeller dışında hiçbir mahsur yoktur. Kadına şiddetin önüne geçilememesi büyük bir ayıp ve kayıptır. Toplumsak bünyemiz ne yazık ki kışkırtılmış erkeklikle bastırılmış kadınlık arasında sıkışmıştır. Bu mesele öncelikle alanlarında uzman değerli bilim insanınlarının önerileriyle üstesinden gelinmesi gereken toplumsal bir sancıdır.

Eğer kadın en ağır saldırı ve cinayetlere maruz kalıyorsa ilkel dürtüler toplumsal huzuru ilişklerine kadar sömüyor demektir. Kadına acımasızca kıyılırsa ne adamlıktan ne de erdemlikten bahsedilemeyecektir. Kadına yönelik şiddet insan hakkı ihlali ve ayrımcılıktır.

Kadına şiddet dursun diyoruz; aileler huzurla buluşsun. Kadına uzanan eller kırılsın. Fiziksel, cinsel, ekonomik şiddet bitsin. MHP, şerefli Türk kadınının dili olacaktır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Türkiye Misak-ı Milli'nin nabız atışının duyulduğu her yerde olmalıdır. Kerkük ve Musul'un statüsü konusunda gereği neyse yapılmalıdır. Geçen hafta cuma günü peşmergenin PKK ile çatışması ise şayet çıkarların uyumsuzluğundan değilse kesinlikle tiyatrodur. 11 Ağustos 2009'da düzenlendiğimiz bir basın toplantısında milli bekanın mutlaka gerekli ve zorunlu olduğuna inandığımız tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülkümüzü tartışmaya açacak gelişmelere sonuna kadar karşı çıkacağımızı söylemiştik.

 Yine o tarihlerde Türkiye'ye dayatılmaya çalışılan kimliksiz ama demokrat, kişiliksiz ama özgür, birey olmuş ama milletsiz, vatandaş ama vatansız yitik toplum modelini kabul etmemizin mümkün olmadığını haykırmıştık. 

Türkiye bölgedeli milli varlığına yönelik risklerle karşı karşıyadır. 

Bu yüzden bu sebeple 16 Nisan'da Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. Bu ülke için yeminimiz var diyerek Türkiye'nin yanında duracağız.

'Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır, Türkiye kaybederse Londra kaosa yatacaktır'

Komşu coğrafyalar devrilmekte, tüm menfi hesaplar arasında Türkiye'nin köşeye kıstırılması istenmektedir. Oyun vahşidir, senaryo acımasızdır. Gelişmeler bize bunları göstermektedir. Türkiye direndiği için saldırıların yön ve yöntemi değişmektedir. Fakat hevesler boştur. Türk milleti kenetlenmiş bir halde her şeyi bozguna uğratmaya muktedirdir. Tarihte bugünkünden daha zor günler yaşadık. Türkiye küresel dengesidir. Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır, Türkiye kaybederse Londra kaosa yatacaktır. 

Hala mı Haçlı aklı, hala mı Türk düşmanlığı serviste? Avrupa Türklüğünün Türkiye'deki demokratik süreçlere katılımı en doğal ve yasak hakkıdır. 

 Almanya'da yaşayan vatandaşlara 16 Nisan hakkında bilgi verilmelidir. Almanya bundan ne ürperdi, neden rahatsız oldu? İfade özgürlüğüne gem vurmanın esas gayesi nedir? Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanların konuşulması neden engellenmiştir? Almanya PKK'nın telkiniyle bakanların konuşmasını sabote ediyorsa biz bunu açıkca Türk düşmanlığı sayar. Berlin'in iradesini Kandil'e devredilmiş kabul ederiz. 

 Adalet Bakanı'nın, Ekonomi Bakanı'nın vatandaşlarla beraber olmasını engellemesinin başka bir açıklaması yoktur. Almanya hayır cephesinde yerini mi aldı? Almanya PKK ile yatıp, FETÖ ile kalkmaktadır. Almanya'nın yolu yol değildir, acilen dönemlidir. Bizim gurbet ellerde gönül ve kültür elçisi vatandaşlarımız vardır, onların ülkeleri için söyleyecek sözleri olacaktır. Almanya'da birlik mücadelesi veren kardeşlerimizin gelişmelerden şikayetçi oldukları açıktır. Almanya Başbakanı yanlıştan dönüş yaparak gerilimi artıracak eylem ve adımlardan kaçınmalıdır. Türk milleti birdir, Türkiye düşmanca tutumlara karşı tek yürektir. Avrupa duy sesimizi. Türk hükümeti yalnız değildir.

ABD'ye sert sözler

Fırat Kalkanı Harekatı'nın yeni hedefinin Menbiç olduğu bilinmektedir. ABD'nin Menbiç'te bulunan YPG'li teröristlere ağır silah ve zırhlı araç yardımında bulunması iyi niyetle değerlendirilemez. Bu bir kovboy aymazlığıdır. 

 Türkiye sınırlarının ötesinde hiçbir teröristin bulunmasını kabul etmeyeceğini Fırat Kalkanı ile ortaya koymuşken bu azmin ayak oyunları ile bozulması dikkatlerimizden kaçmamıştır. ABD'ye ait zırhlı araçlar Menbiç'in kuzeyinde görüntülendi. Bu haberlerin yayılmasıyla kamuoyu tepkisi oluşmaya başladı.

Menbiç'te yaşanan son örnek ABD ve Rusya arasındaki gelgitli ama saman altından yürütülen düzenli ilişkiyi ortaya sermiştir.  Zira görüntüde birbirine zırt bu iki ülkenin gereğince PYD'ye siyasi ve askeri açıdan destek olduğu şimdiye kadar biliniyorken bunun ortalık mekanizmasına döküldüğüne ilk kez şahitlik edilmiştir. Ortadoğu politikasında ısrarla IŞİD'e odaklanılması gerektiğini söyleyen ABD yönetiminin hedef ve çerçeve genişletmesinin arkasında ne yatmakta? Türkiye için Fırat Kalkanı Harekatı beka konusudr. Asla tavizi, geri dönüşü yoktur.

16 Nisan referandumu

 16 Nisan'dan sonra MHP bitecek diyorlar. Dengesizler bu lafları size kim öğretiyor? Asıl siyasi milatları 16 Nisan'da dolacak olan bedbahtların bitmeleri yakındır. Bir daha ayağa kalkmamaları mukadderdir. MHP 16 Nisan'da demokrasi arenasında millet için evet, cumhuriyet için evet diyecektir. Evet diyeceğiz, korkakların saltanat hesabını bozacağız. 

MHP'den kovulduktan sonra fikirlerini rehin bırakanların, MHP'ye ömür biçmeleri fıstır. MHP teslim olmayacak, baş eğmeyecektir.

MHP 16 Nisan'da millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyecektir. Evet sözde Kürdistan paçavrasına ses çıkaramayan, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğunu söyleyen CHP'ye cevaptır.  

Son Güncelleme: 07.03.2017 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15