Devlet işe alırken MİT raporu mu istiyor?

Devlet işe alırken MİT raporu mu istiyor?

31 Mayıs 2016 Salı 12:23
Devlet işe alırken MİT raporu mu istiyor?

MİT RAPORU İDDİASI DOĞRU MU?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'a yönelttiği soru önergesiyle yeni devlet memurlarının işe alınırken MİT raporu istendiği iddialarını gündeme taşıdı. Tanrıkulu'nun soru önergesi şöyle:
HUKUKİ DAYANAĞI VAR MI?
-Yeni memur alımında güvenlik soruşturmasının yanında Milli İstihbarat Teşkilatı raporlarının da dikkate alındığı ve memur alımlarının buna göre yapıldığı iddiası doğru mudur?
-İddia doğruysa bu uygulamanın başlangıç tarihi nedir? O tarihten günümüze kadar düzenlenen rapora göre alım yapılan memur sayısı kaçtır? Bu durumun hukuki dayanağı var mıdır? Varsa nedir?
-Bahsi geçen raporlamanın hukuki dayanağı yoksa anılan işlem dolayısıyla hiçbir yetkili hakkında inceleme başlatılmış mıdır? Var ise bunlar kimlerdir ve haklarında yapılan işlem nelerdir?
 

Son Güncelleme: 31.05.2016 16:35
Anahtar Kelimeler:
MİT RaporuTanrıkuluDevlet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15