Didem Engin, Diyabet Hastalarının Taleplerine Dikkat Çekti

14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, diyabet hastaları ve ailelerinin taleplerine dikkati çekerek tüm siyasi partileri ve Hükümet'i diyabet hastalığı konusunda duyarlı olmaya davet etti.

14 Kasım 2017 Salı 16:45
Didem Engin, Diyabet Hastalarının Taleplerine Dikkat Çekti

Dünyada 1985 yılında 30 milyon olan diyabet hastasının, yani şeker hastası sayısının, 2015 yılında 415 milyona çıktığını hatırlatan Didem ENGİN, "2040 yılında ise bu sayının 642 milyona çıkmasından endişe edilmektedir" dedi.

ÜLKEMİZDE 17 YILDA DİYABET HASTASI SAYISI İKİ KATTAN FAZLA ARTTI

"Ülkemizde ise 2000 yılında yaklaşık 3 milyon olan diyabetli sayısının bugün 7 milyonu geçtiği tahmin ediliyor" diyen Didem ENGİN, bu sayının bir an evvel diyabet konusuna ciddiyetle eğilmemiz gerektiğinin en açık göstergesi olduğunu belirtti.

DİYABETTE YENİ TEKNOLOJİLER SGK KAPSAMINA GİRMELİ

Diyabet hastası vatandaşlarımız ile ailelerinin taleplerine dikkati çeken Didem ENGİN, "Diyabet hastası vatandaşlarımız ile aileleri, Hükümet'ten diyabet farkındalığının arttırılması, diyabet hastalarına yönelik sosyal güvenlik şemsiyesinin genişletilmesi ve özellikle diyabetli çocuklarımızın hayatını kolaylaştıracak yeni teknolojilerin SGK tarafından karşılanmasını talep ediyorlar" dedi.

Tüm siyasi partileri bu konuya hassasiyet ve duyarlılık göstermeye davet eden Didem ENGİN, "Hükümet de bir an evvel bu talepleri dinlemeli ve gerekli önlemleri almalı" diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.11.2017 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15