Didem Engin ekonominin nabzını tuttu

2017 yılının ilk 6 ayı ayına ilişkin çeşitli ekonomik verileri değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, "İş dünyası ve ekonomimizin OHAL'e değil demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne saygı duyan bir Hükümet'e ihtiyacı var. Ekonomimiz için alarm zilleri çalıyor. 251 bin karşılıksız çek borçlusu, 331 bin kredi borçlusu KOBİ'miz bir an evvel ekonominin düzelmesini ve OHAL'in kaldırılmasını bekliyor" dedi.

13 Temmuz 2017 Perşembe 15:25
Didem Engin ekonominin nabzını tuttu

KARŞILIKSIZ ÇEK ADEDİ 251 BİN, KARŞILIKSIZ ÇEK MİKTARI 9 MİLYAR!

Yılın ilk 6 ayında, bankalara ibraz edilen toplam çeklerin 251.374 adedine 9 milyar 186 milyon TL tutarında karşılıksız çek işlemi yapıldığını hatırlatan Didem ENGİN, "Küçüğünden büyüğüne bütün ekonomik aktörlerimiz, Hükümet'e rağmen işlerini döndürmenin yollarını arıyor." dedi.

Karşılıksız çek adedinde İstanbul'un başı çektiğine dikkat çeken Didem ENGİN, "İstanbul, ülkemiz ekonomisinin, sanayisinin, üretiminin ve büyümesinin belkemiği niteliğini taşıdığı için, Hükümet'in söylemlerinden de en büyük zararı gören ilimiz. Oysa İstanbul gibi bir dünya şehri çok daha iyi bir ekonomi yönetimini hak ediyor" dedi. 

YARIM MİLYONDAN FAZLA VATANDAŞIMIZ BİREYSEL KREDİ BORÇLUSU!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre 2017 yılının Ocak - Mayıs ayları arasında 617.702  vatandaşımızın bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borçlusu olduğunu belirten Didem ENGİN, "Yarım milyonu aşkın vatandaşımız bireysel kredi ya da kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe alındı. İnsanlar evine ekmek götürmek için, işini kurtarabilmek için kredilere ve kredi kartlarına sarılmış durumda. Ancak ekonomi bir türlü düze çıkamadığı için de vatandaşlarımız borçlarını ödeyemiyor. Bundan 1 yıl önce '40-45 günde kaldıracağız' denilerek getirilen OHAL'in en ağır ekonomik faturasını bizzat vatandaşımız ödüyor" dedi.

331 BİN KOBİ ALDIKLARI KREDİLER SEBEBİYLE YASAL TAKİPTE!

BDDK tarafından yayınlanan güncel verilere göre 2017 Mayıs ayı itibariyle 331.383 KOBİ'nin aldıkları krediler sebebiyle yasal takibe alındığını vurgulayan Didem ENGİN, "Toplam takipteki kredi miktarı 23 milyar 804 milyon TL. 2016 yılının Mayıs ayında ise yasal takibe uğrayan KOBİ sayısı 309.090 iken, toplam takipteki kredi miktarı 18 milyar 238 milyon TL idi. 1 yılda KOBİ'lerimiz OHAL sebebiyle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıp kredilerini ödeyemez noktaya geldi" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 13.07.2017 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15