Dünyanın En Büyük Projelerini İstanbul’a Getirdik

Nurhan Çetinkaya Her Cuma 17:17’de 17 dakika yaptığı “Siyasetin Hafızası” programının ikinci bölümünde Prof. Dr. Nurettin Sözen’le bir araya geldi. 1989-1994 yılları arsında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Sözen, o zamanki imkanlarla İstanbul için yaptığı ilkleri anlattı. Aynı zamanda bir bilim insanı da olan Sözen hayata geçirdiği projelerde bilime saygıyı yitirmediğini belirtti.

17 Mart 2018 Cumartesi 13:40
Dünyanın En Büyük Projelerini İstanbul’a Getirdik

Sözen “büyük çöp projesi, biyolojik arıtma, yer üstü ve yer altı ulaşım ağları, doğalgaz” gibi birçok büyük projenin gerçekleşmesinde İstanbul’un başındaydı. Beş yıllık görev süresi boyunca şehrin siluetinin bozulmaması adına onayını vermediği yüksek binalar İstanbul için yaptığı en büyük iyiliklerdendi. Bütün bu projelerin yanı sıra adil kişiliği, herkese eşit duruşuyla kendi vekilinin yargılanmasını sağlayan ve görevden alan Sözen siyasette örnek davranışlara da imza atmıştır.

Yaptıklarının kamuoyunda geniş yankı uyandırmamasını “Yaptığım işlerin propagandasını hiçbir zaman yapmadım” diyerek vurgulayan Sözen mütevazı kişiliğiyle de örnek teşkil etmektedir. Mecliste yapılan toplantı esnasında uluslararası düzeyde saydığı 15 projeyle içlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu o zamanın milletvekillerine adeta meydan okuyan Sözen “Saydığım projelerimin karşılığında bana kendilerinin yaptığı tek bir proje söyleyemediler” diye özellikle ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15