Erdoğan geliyor diye Samsun’daki tüm okullar tatil edildi!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun programı nedeniyle bugün şehirdeki tüm okulların tatil edildiğini belirterek, çocukların ve öğretmenlerin programa götürüleceğini söyledi

28 Mart 2017 Salı 11:14
Erdoğan geliyor diye Samsun’daki tüm okullar tatil edildi!

 Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun programı nedeniyle şehirde tüm okulların tatil edildiği iddia edildi. Tatil gerekçesi olarak ‘TEOG sınavı’na hazırlık gösterilirken, ilde görev yapan tüm öğretmenlerin Samsun merkezine ‘mecburi’ olarak çağrıldığı ifade edildi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, sozcu.com.tr’den Yurdagül Uygun’a yaptığı açıklamada, “Samsun genelinde bugün için okullar tatil edildi. Gerekçe olarak da TEOG sınavlarına hazırlık gösterildi. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 15:00’da programı var. Buraya götürecek insan bulamıyorlar. Öğrencileri götürecekler. Ayrıca Samsun merkeze gidilmesi için öğretmenleri mecbur tutmuşlar. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin zamanını, emeğini çalan bu zihniyeti kınıyorum” diye konuştu.

Samsun’da kısa süre önce de ‘Erdoğan geliyor’ diye kentte ‘Hayır’ çalışması yürüten SGDF ve HDP üyesi 4 yurttaş gözaltına alınmıştı.

ÖĞRENCİLERİN SİYASİ PROPAGANDA MALZEMESİ YAPILMASINI KABUL ETMİYORUZ

Diğer yandan, Eğitim-İş Sendikası da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Samsun'da yapacağı miting öncesi, YGS ve TEOG değerlendirme toplantısı bahanesiyle okulların yarım gün tatil edildiği belirtilen açıklamada, “Ayrıca öğrencilerin mitinge taşınması için hazırlıkların yapıldığı da ortaya çıkmıştır. Valilikler ve kaymakamlıkları AKP'nin seçim bürosu gibi kullanan siyasi iktidar, çocuklarımızı, gençlerimizi kendi siyasi hesaplarının içine çekmekte, iradeleri üzerinde baskı kurarak, zorla bu tür programlara götürmektedir. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa, Nevşehir ve Manisa'da bunun örnekleri yaşanmış, çocuklarımız “evet” propagandasının yapıldığı toplantılara istekleri dışında götürülmüştür.
Biz Eğitim-İş olarak ne iş yerlerimiz olan eğitim kurumlarının ne de çocuklarımızın, öğrencilerimizin hangi gerekçeyle ve ne için olursa olsun asla siyasi propaganda malzemesi edilmesini kabul etmiyoruz” denildi.

“ZORLA GÖTÜRMEK SUÇ”

Ders saatinde derste olması gereken öğrencilerin bu tür toplantılara kendi iradeleri dışında zorla götürülmesinin etik dışı olduğu gibi Ceza Kanunu kapsamında da suç oluşturduğuna değinilen açıklama şöyle devam etti:

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7. Maddesi'ne göre “Devlet memurları, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar” Bu nedenle bir siyasi partinin faaliyetleri doğrultusunda hareket eden kamu görevi yürüten yöneticiler açıkça suç işlemektedir. Diğer yandan kamu görevlilerinin referanduma yönelik olarak giriştiği faaliyetler 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a aykırılık oluşturmakta ve yasak faaliyetler arasında yer almaktadır.

Bir kez daha söylüyoruz; okullar gündelik siyasete alet edilmemelidir. Yaklaşan referandum nedeniyle öğrencilerimizin siyasi dolgu malzemesi olarak kullanılması, bir siyasi partinin propagandasının yapıldığı etkinliklere zorla götürülmeleri kabul edilemez.

AKP bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hükümeti olarak görev yapmanın ötesinde, devletin imkanlarını sonuna kadar kullanmak amacıyla ülkeyi parti devleti gibi yönetmeye çalışmaktadır. Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümet döneminde yaşanmamış olan bu tür uygulamalarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı gereğini yerine getirmelidir.

Eğitim-İş olarak öğrencilerin mitinge taşınmasına göz yuman Samsun Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15