Erdoğan: Orgeneral Akar'ı Gülen'le görüştürmek istediler

Erdoğan: Orgeneral Akar'ı Gülen'le görüştürmek istediler

23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:10
Erdoğan: Orgeneral Akar'ı Gülen'le görüştürmek istediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, France 24'e konuştu: O gece Genelkurmay Başkanı'nı gözaltına alanlar "Sizi Gülen ile görüştürelim" demiş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişimine ilişkin olarak, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı gözaltına alan cuntacıların Akar'a, "Sizi kanat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürelim" dediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24'e konuştu. 15 Temmuz gecesi darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, sözlerinin ardından en çok tartışılan konu MİT'in istihbarat zafiyeti oldu.
Dün Beştepe'te MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Fidan'a "Çok kötü sınav verdiniz" dedi, Fidan'ın da "Ne emrederseniz onu yapmaya hazırım" yanıtı verdi. Ankara'da "Hakan Fidan görevden alınacak mı?" sorusu kulislerde dolarşırken dedikoduları bitirecek cevap Cumhurbaşkanı'ndan geldi. Erdoğan, "İstifa kararının bana ait olduğunu bildirdiler, biz de müdahalede bulunmadık. Şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.
"Yolda at değiştirmek doğru değil"
France 24 kanalına açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı, "İstihbaratta bir eksiklik vardı, bir başarısızlık söz konusuydu" dedi. Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifalarını sunup sunmadığını da soruldu. Erdoğan, şimdilik bir karar alınmadığını söyledi.
Erdoğan, "istifa kararının bana ait olduğunu bildirdiler, biz de herhangi bir müdahalede bulunmadığımız için şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.
Cumhurbaşkanı şu anda bir geçiş dönemi yaşandığını da vurguladı ve "Biz de bir deyim vardır, 'dereyi geçerken at değiştirilmez' değiştirmek doğru bir karar değil. Şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.

Son Güncelleme: 24.07.2016 12:55
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanAkarFidan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15