Eren Erdem: İşte zulmün belgesi!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem: “Mağdur yok diyenler bu  yargısız infaz değil midir?”... Erdem ; “Şırnak’ta görev yaparken Devletin Güvenliği adına Emniyetin görevlendirmesi üzerine GSM hatlarını kendi adına alarak ilgili birim Müdürlerine teslim eden Polis Memuru Mehmet Ali Sülek her türlü soruşturmadan mahkeme kararı ile beraat etmesine rağmen  hala görevine dönemiyor, bunun adı zulümdür” dedi.

16 Şubat 2018 Cuma 11:03
Eren Erdem: İşte zulmün belgesi!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ; “Şırnak’ta görev yaparken Devletin Güvenliği adına Emniyetin görevlendirmesi üzerine GSM hatlarını kendi adına alarak ilgili birim Müdürlerine teslim eden Polis Memuru Mehmet Ali Sülek her türlü soruşturmadan mahkeme kararı ile beraat etmesine rağmen  hala görevine dönemiyor, bunun adı zulümdür” dedi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Erdem , Başbakan Binali Yıldırım ‘ın cevaplaması istemiyle  yazılı soru önergesi verdi.  “Hukukun suçsuz bulduğu şahısları suçlu ilan etmek, yargısız infazdır. Bu hem anayasamıza hem de uluslararası hukuka göre suçtur. Hükumetin anayasanın üzerinde böyle bir görevi mi varmıdır” diyen,Eren Erdem  önergesinde şu görüşlere yer verdi:

Mehmet Ali SÜLEK Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü   Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünde Polis Memuru olarak görev yaparken, 31.01.2015 tarihinde  İl Emniyet Müdürlüğünün  yetkilendirmesi ile Kurumsal hat temsilcisi olarak atanmıştır. Güvenlik gerekçesi ile kurum amirlerinin kullandığı GSM hatları adı geçen memur  adına Türk Telekom adlı şirketten alınarak ilgili tutanakla, kullanıcı amirlere teslim edilmiştir. Söz konusu kurumsal hatlar ilgili polis memuru tarafından hiçbir gün kullanılmadığı halde, hatlardan birinin bylock kullandığı gerekçesi ile hat sahibi olarak 16 Kasım 2016 günü açığa alınmış ve 22 Kasım 2016 günü 677 sayılı KHK ile de meslekten ihraç edilmiştir.

Kendisinin yapılan her türlü sorgusunda ve  dijital araştırmada bu hatları kullanmadığı anlaşıldığı gibi  Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu adına  yapılan kavuşturmada ise  şahsın bylock kullanıcısı olmadığı bu hatları herhangi bir şekilde kullanmadığı ve FETÖ terör örgütü ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığı  anlaşıldığından 09.06.2017 Tarihinde KOVUŞTURMAYA YER  OLMADIĞNA, karar verilmiş, yani BERAAT etmiştir.

17.07.2017 tarihinde 17000521 sayı ile Konya OHAL inceleme komisyonuna başvuran Mehmet Ali Sülek hiçbir suçu olmadığı halde hala görevine dönememiştir. Evli ve bir çocuk sahibi olan şahıs mağdur olmakla birlikte toplum nezdinde “fetöcü” diye anılmakta kamuoyunun  önüne çıkamamaktadır. Kendisine yapılan yargısız infaz madden ve maneven derin travmalar yaratmıştır.

Bu bağlamda;

  • Fetö üyesi gerekçesi ile görevden alınan ve sonrasında hukuk yolu ile beraat eden veya hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen kişi sayısı ne kadardır.
  • Mehmet Ali Sülek’in göreve döndürülmeme gerekçesi nedir? Hukukun suçsuz bulduğu kişileri, Hükumetin suçlu ilan etmesinin siyasal literatürdeki karşılığı yargısız İnfaz değil midir? Hükumetin böyle bir hakkı ve yetkisi var mıdır? Anayasal bir suç olan Yargısız infazın TCK  daki cezai karşılıkları nedir?
  •  Maddi ve manevi olarak cezalandırılan ,  hak kaybına uğrayan kamu görevlileri için  yasal bir düzenleme yapacak mısınız?  Bunlar nelerdir?
  • KHK ler ile kamudan İhraç edilen memurların listelerini  hazırlayan kişi veya kurullarda görev alanlar kimlerdir Bu  görevliler arasında daha sonra kripto FETÖ’ cü olanlar çıkmış mıdır

(EK : MAHKEME KARARI, TUTANAK,  OHAL BAŞ VURU BELGESİ)

Son Güncelleme: 16.02.2018 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15